Dacă ai o casă la munte merită să profiți de acest spațiu și să-l transformi într-o cabană pentru iubitorii de natură, sporturi de iarnă sau deconectarea de oraș în orice sezon.
Este important să iei în considerare, în primul rând, confortul și nevoile oaspeților, dar mai ales să aduci ceva nou pe piața de imobiliare de închiriat pentru vacanță.
Iată câteva sfaturi de care să ții cont în acest proces și cum să le aplici:
Investește în piese de decor de calitate și cu accent pe confort
Când alegi piesele de mobilier pentru amenajarea și decorarea cabanei, optează pentru piese care sunt atât confortabile, cât și rezistente. Canapelele din piele și balansoarele din lemn sunt ideale pentru decorarea unei cabane.
Se recomandă ca mobilierul să fie din lemn masiv și să folosești cât mai multe materiale naturale, pentru a pune bazele unui decor rustic. Poți include piatra, pielea și lemnul în decorul general al cabanei. Alege un șemineu electric de pe Gaftos.ro ca sursă adițională de căldură pentru sufragerie, dar și pentru a amplifica senzația de confort și stare de bine.
Creează o ambianță deosebită cu ajutorul corpurilor de iluminat
Iluminatul este o parte esențială a amenajării unei cabane și se recomandă să folosești diverse tipuri de corpuri de iluminat și becuri. Un mix de lumină naturală și lumină artificială creează un joc de straturi care invită la odihnă și relaxare.
Lampadarele și veiozele pot fi folosite pentru a aduce senzația de confort, prin folosirea acestora în tandem odată cu lăsarea serii. De aceea este important să pui oaspeților la dispoziție diverse surse de iluminat, printre care chiar și lumini de accent sau indirecte, precum spoturile sau benzile LED.
Amenajează dormitoare confortabile
Când vine vorba despre dormitorul dintr-o cabană, calitatea lenjeriilor, saltelelor și a pernelor influențează somnul și odihna. De asemenea, decorul trebuie să aducă liniște celor care dorm acolo și să-i încurajeze să se deconecteze de la viața stresantă din oraș.
Este important să lași mereu la îndemână mai multe pături sau pilote, pentru nopțile în care temperaturile ajung mult sub 0 grade sau pentru situațiile în care căldura nu este suficientă.
Fă baia cât mai accesibilă și modernă
Baia este o zonă importantă a cabanei și, de obicei, există mai multe băi, pentru a putea răspunde nevoilor oaspeților. Baia principală trebuie să fie utilată cu o cadă mare sau o cabină de duș generoasă, iar cea de-a doua sau a treia baie poate fi una de serviciu, cu un vas de WC și o chiuvetă.
Folosește materiale precum lemnul și piatra în baie de asemenea, instalează corpuri de iluminat care oferă suficientă lumină în funcție de dimensiunile băii. Folosește și mobilier pentru depozitare și lasă mereu cât mai multe prosoape la îndemână.
Lasă o amprentă asupra spațiului
Nu uita să lași o amprentă asupra cabanei prin includerea unei colecții de cărți inedite, jocuri de societate sau DVD-uri cu filme. De asemenea, poți include opere de artă pe pereții cabanei, sub formă de tablouri sau fotografii înrămate.
Decorarea cabanei de la munte poate fi o sarcină plină de aventuri, iar originalitatea și elementele de calitate vor face decorul să iasă în evidență în ochii oaspeților, în orice sezon.
Sursa foto: pexels.com