Sfaturi utile înainte de a cumpăra o pompă de apă murdară

Autor: Revista Caminul

Pompele de apă murdară sunt folosite atât pe șantiere cât și de către consumatorii privați. Ele sunt utile pentru a drena bălțile cauzate de ploi sau pivnițele inundate, printre altele. În astfel de situații, cea mai bună soluție este achiziționarea unei pompe de apă murdară pentru a rezolva problema rapid. O astfel de pompă este concepută pentru a scoate apa care conține materii solide.

Ce trebuie să căutați la o pompă de apă murdară

  • Trecerea particulelor solide

Atunci când prin pompă se deplasează apă care conține resturi, noroi și nisip, contează dimensiunea particulelor care trec prin pompă. Înainte de a alege o pompă de apă murdară, asigură-te că are o capacitate suficient de mare. Modelele de pompe de apă murdară cu tocător pe care le furnizează shop-einstal.ro sunt suficient de variate pentru a găsi exact ceea ce aveți nevoie.

  • Înălțimea de refulare

Fiecare pompă de apă murdară are propriile avantaje și caracteristici. Ele includ un grafic ce arată câți litri pot fi pompați într-o oră, în funcție de înălțimea la care aveți nevoie să fie făcută această operațiune. Această presiune este ușor de calculat: 10 metri = 1 bar. Dacă înălțimea la care doriți să ajungă apa este 40 metri, spre exemplu, atunci alegeți o pompă de apă murdară cu o presiune de 4 bar. 

Atunci când doriți să deplasați resturi mici, cum ar fi apa nisipoasă și ușor noroioasă, e suficient să alegeți o pompă simplă. Se recomandă să folosiți un filtru pentru a evita înfundarea furtunului.

Dacă aveți nevoie să îndepărtați apă cu frunze, pietricele și crengi, atunci ar fi mai potrivită o pompă de gunoi. Chiar dacă este fără măcinare sau pompare, tot este recomandat să folosiți un furtun și o strecurătoare pentru a îndepărta obiectele mai mari. Resturile ar trebui să aibă un diametru mai mic de 3 cm.

Dacă trebuie să pompați nămol și lichide abrazive, alegeți o pompă cu diafragmă. Aceasta are tot ce vă trebuie pentru a drena un iaz, spre exemplu. Modelul de pompă cu diafragmă creează un efect de vid care aspiră și ejectează apa, astfel că poate manipula apă, noroi, frunze, crengi și multe altele.

O altă opțiune de luat în considerare pentru a muta apa murdară este și o pompă submersibilă. Avantajul major al unei astfel de pompe este că  ea e complet scufundată deja în apă, deci nu trebuie niciodată amorsată. Un astfel de model permite trecerea resturilor de până la 2,5 cm și este deseori folosite pe șantierele de construcții.

În concluzie, sarcina pe care o aveți de îndeplinit va determina tipul de pompă pentru apă murdară de care aveți nevoie. Nu optați pentru o pompă ieftină, de calitate inferioară, ci alegeți mereu o pompă pentru apă murdară cu fiabilitate dovedită și garanție din partea producătorului!

Sursă foto: Pexels.com

Articole relevante