Tips&Tricks pentru un gazon ca în filme

Autor: Revista Caminul

Majoritatea oamenilor își amintesc primul lor gazon. Pentru mulți oameni, prima peluză a fost un loc magic în care au petrecut ore întregi în copilărie jucând leapșa și alte jocuri de curte. Dar de unde se începe atunci când vine vorba de întreținerea unui gazon? Cum se poate întreține o peluză ca în filme? Odată cu avansarea automatizării casnice și a inteligenței artificiale, sarcina de a întreține o peluză nu a fost niciodată mai ușor de gestionat. 

Dar la fel de importantă ca tehnologia este și execuția. Proprietarii de case trebuie să preia controlul procesului și să adopte managementul îngrijirii gazonului ca pe un mod de viață. Indiferent dacă aveți o proprietate mică sau o vilă mare, întreținerea gazonului este o propunere care implică multă muncă. Dacă doriți să adăugați valoare proprietății dumneavoastră, trebuie să adoptați o mentalitate de gestionare a îngrijirii gazonului.

Întreținerea gazonului pentru aspect

Fie că doriți ca gazonul dvs. să pară sănătos și atractiv sau pur și simplu să fie mai capabil să rețină mai bine apa, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține gazonul în formă bună. Pentru a vă întreține gazonul, trebuie să păstrați solul în condiții fizice și chimice bune. 

Acest lucru înseamnă fertilizare frecventă, irigare adecvată și suprimarea buruienilor cu erbicide. Pentru o irigare adecvata este recomandata utilizarea furtunului cu apă o dată la 2 zile pentru a uda uniform peluza. Aveți acces la o diversitate variată de unelte pentru întreținerea gazonului, cea mai importantă fiind un furtun gradina.

Nu udați prea mult

Udarea excesivă a gazonului poate duce la multe probleme. Udarea abundentă determină acumularea de nutrienți în sol, ceea ce va duce ulterior la creșterea buruienilor și la cicluri de creștere slabe ale gazonului. Ca urmare, veți ajunge să aveți un gazon peticit. În plus, solul îmbibat cu apă poate fi deosebit de problematic pentru copaci, arbuști și alte plante care se bazează pe apa din sol pentru creșterea rădăcinilor. Arborii pot avea de suferit și se pot ofili din cauza apei. 

Pentru a evita ca gazonul dvs. să fie prea îmbibat cu apă, aflați care este nivelul adecvat de apă din sol. Apoi, respectați o formulă de 2 părți de apă la 1 parte de materie organică din gazonul dumneavoastră. Dacă vă este greu să împiedicați suprafața solului să se îmbibe cu apă, încercați să utilizați dispozitive special concepute pentru udarea gazonului uniforma. Puteți apela astfel la gama variată de unelte de grădinărit si să achiziționați un aspersor

Nu blocați gazonul

Blocarea gazonului dvs. poate cauza o serie de probleme. Dacă bolta unui copac va bloca gazonul, acesta nu va avea lumina solară necesară pentru a face fotosinteză și se va ofili. În plus, un gazon prea lung are mai puțin spațiu pentru ca vântul să treacă și să rotească aerul în jur. 

Cu mai puțină circulație a aerului, este mai greu pentru insecte, păsări și alți grădinari să mențină plantele sănătoase și fericite. Pentru a evita blocarea gazonului, încercați să-l păstrați la o dimensiune potrivită. Dacă doriți să vă păstrați gazonul scurt, asigurați-vă că îl tundeți frecvent și că îl lăsați să se odihnească timp de cel puțin două săptămâni înainte de a începe să tundeți din nou.

Articole relevante