Cum să creezi o atmosferă caldă și liniștitoare în cabinetul medical?

Autor: Revista Caminul

Medicina modernă este un lucru pe care pacienții îl apreciază foarte mult. Moda cabinetelor medicale simple cu mobilier comun și pereți albi, a trecut. Astăzi, pacienții apreciază foarte mult cabinetele medicale foarte elegante, foarte modern amenajate și care au o atmosferă caldă și foarte primitoare.

De asemenea, accesul la informație și prezența oamenilor în mediul online zilnic, reprezintă un element de care trebuie să ții cont. Concurența își face mult mai mult simțită prezența și în acest domeniu. Indiferent de particularitățile în care sunt acordate serviciile medicale în prezent, nu trebuie să te îngrijorezi, însă. Există soluții multiple pentru acest lucru.

Cum amenajezi un cabinet medical pentru o atmosferă calmă și liniștitoare

Când vorbim de procesul de amenajare cabinet medical, mai mult ca sigur că ești în asentimentul meu! Pacienții nu suferă doar de boli ușoare. În anumite situații, ești nevoit să le comunici lucruri foarte neplăcute care pot să le schimbe în mod radical viața. De asemenea, fără o colaborare foarte bună, nu va exista un succes terapeutic pe termen lung. Știi la fel de bine ca și mine că întotdeauna trebuie dezvoltată o relație de prietenie și deschidere (respectând limitele profesionalismului, bineînțeles) între pacient și medic.

Este motivul pentru care, va trebui să îți îndrepți atenția către anumite culori când vei decide să îți decorezi cabinetul. De asemenea, s-a demonstrat științific faptul că, nuanțele și culorile influențează foarte mult starea noastră de spirit.

Pentru a crea o stare de liniște, calm, încredere și relaxare, îți recomand să alegi culori și nuanțe simple, deschise și foarte calde: crem, bej, alb murdar deschis și chiar alb. Albul nu deranjează foarte mult dacă este asociat cu alte culori în mod plăcut.

Inclusiv mobila îți recomand să o alegi în mod asemănător. Oricum va trebui să fie frumos asortată cu culoarea pereților. Există anumite reguli pe care un designer de interior le știe la perfecție și ți le poate explica foarte ușor.  

Nu trebuie să îți încarci cabinetul cu mobilă foarte sobră sau de culori închise. Va crea o atmosferă mult prea oficială și pacientul nu se va simți deloc confortabil. Este foarte plăcut ca în cabinet să existe cât mai mult spațiu. Confortul psihic și fizic sunt lucruri elementare fără de care nu se poate realiza o comunicare foarte bună și, în felul acesta, o colaborare.

Pentru a te asigura că pacientul îți va respecta recomandările, trebuie să construiești pas cu pas o relație de încredere. Îți recomand ca într-un spațiu foarte restrâns, să le permiți pacienților să facă multe lucruri și să se simtă în largul lor. Spre exemplu, ai nevoie de puțină mobilă, aceasta trebuie să fie de culoare deschisă, aranjată în așa fel încât să nu ocupe tot spațiul. 

Nu mai sunt deloc la modă scaunele aliniate perfect, unul lângă altul. Le poți grupa, în așa fel încât pacienții să fie aproape de familie sau de cei care îi însoțesc la controlul periodic sau de către alți pacienți cu care ei interacționează înainte de începutul consultației.

Lucrurile frumoase și detaliile de decor întotdeauna reprezintă expresia faptului că persoana respectivă a fost atentă când a amenajat încăperea respectivă. Oferta de produse pentru decorarea locuințelor este foarte mare și diversificată. Îți va fi foarte ușor să cumperi tablouri frumoase sau postere cu mesaje optimiste.

Florile sunt plăcute privirii și ai de unde alege flori potrivite pentru interior, fără nici un fel de problemă. Într-o astfel de atmosferă primitoare, oricine se va simți foarte bine și, mai ales, în siguranță deplină.  

Articole relevante