Care sunt caracteristicile structurilor metalice de tip container modular?

Autor: Revista Caminul

Care sunt caracteristicile structurilor metalice de tip container modular?

Datorita rapiditatii cu care se poate ridica o constructie sau cu care se poate amenaja un amplasament pe baza containerelor modulare, aceste structuri metalice sunt foarte apreciate. In acelasi timp vorbim despre o foarte mare paleta de domenii de activitate care apeleaza la containere modulare atunci cand este nevoie de amenajarea unor spatii temporare sau a unor constructii permanente la costuri mici si intr-un timp cat mai scurt. Containerele modulare ofera dincolo de structura metalica toate acele utilitati si amenajari interioare necesare unui confort cat mai ridicat.

Structura unui container modular

La baza containerelor modulare sunt profilele metalice galvanizate. Pentru a oferi o rezistenta indelungata acestor profile metalice, se aplica un strat de grund. Ulterior este aplicat si un strat de vopsea biocomponenta. Drept consecinta vorbim despre structuri modulare cu o rezistenta ridicata si indelungata in fata factorilor de mediu si in fata riscului de coroziune. Structurile metalice au o grosime a peretilor care variaza de la 3 la 14 mm.

Diferenta in privinta grosimii peretilor acestor structuri modulare este data de domeniul in care sunt folosite containerele modulare. Daca vorbim despre containere de locuit, peretii au o grosime mai mare, pe cand daca avem in vedere containere pentru cabinele de paza, peretii sunt ceva mai subtiri. Indiferent de grosimea peretilor, acestia sunt confectionati din panouri de tip sandwich. Izolarea containerelor modulare are la baza spuma poliuretanica, iar vata minerala completeaza izolarea termica si fonica pentru pardoseala si acoperisul acestor structuri metalice.

Dotarile din interiorul containerele modulare

Dincolo de structura exterioara a unui container modular, dotarile din interior contribuie la un confort cat mai ridicat pentru persoanele care isi desfasoara activitatea sau care folosesc aceste structuri drept spatii de locuit temporare sau permanente. Tavanul este realizat din lambriuri de PVC, iar pardoseala este din parchet laminat. Ferestele si usile sunt de tamplarie PVC, iar grupurile sanitare propun finisaje precum gresie si faianta. 

Instalatiile sanitare sunt de asemenea regasite in grupurile sanitare. Numarul de incaperi, dar si numarul ferestrelor si al usilor difera in functie de utilizarea acestor containere de tip modular si in functie de cerintele clientului. Pentru containere de locuit vorbim despre mai multe incaperi, dar si despre mai multe astfel de structuri modulare. In schimb pentru un container modular folosit drept vestiar sau drept cabina de paza, un singur compartiment poate fi suficient. Oferta de astfel de structuri metalice modulare este foarte diversificata.

Articole relevante