TOP 4 elemente smart pentru o locuință mai modernă

Autor: Revista Caminul

TOP 4 elemente smart pentru o locuință mai modernă

Modernizarea locuinței este de obicei un subiect sensibil, deoarece preconcepția este că acest lucru implică un buget foarte mare. Îți poți moderniza locuința și cu un buget mic, apelând la gadgeturi smart. Începe cu lucrurile mici, iar când bugetul și timpul îți permite, continuă cu investiții mai mari. 

Iată 4 elemente ce îți pot moderniza locuința 

  • Termostat inteligent

În locuința oricui există gadgeturi mici ce pot fi înlocuite cu variante mai noi, cu diferite funcții. 

De exemplu, termostatul este un element mic, dar foarte important într-o locuință. Cu ajutorul lui, poți regla temperatura din locuință printr-o simplă apăsare de buton. Acest lucru deja pare ceva modern, însă dacă nu ești fizic să apeși acel buton, nu se întâmplă ceea ce vrei.

Poți să îți schimbi termostatul clasic cu unul inteligent, ce poate fi controlat de la distanță, printr-o aplicație de pe telefonul tău mobil. Când ești plecat la serviciu sau în vacanțe poți modifica oricând temperatura din locuință. De asemenea, crearea unui program pe ore este posibil. Acest lucru ajută nu doar la un control mai bun al temperaturii, ci poți și economisi consumul de gaz. 

  • Iluminare smart 

Iluminarea locuinței poate fi de asemenea unul dintre aspectele moderne ale casei tale. Există numeroase tipuri de senzori special concepuți pentru a regla o anumită iluminare în cameră în funcție de lumina naturală, momentele zilei sau alte aspecte importante pentru tine. 

Poți opta pentru corpuri de iluminat și întrerupătoare smart, pentru a avea un control mai bun asupra lor. Elemente de iluminat smart pot fi controlate direct de pe telefonul mobil, prin aplicații. De exemplu, vezi Pulsar de pe Universulelectricelor pentru a găsi elemente de iluminat dotate cu tehnologii ultramoderne. Pe lângă faptul că este comod, poți economisi energie prin monitorizarea din aplicațiile mobile. 

  • Aparat de gătit 

Electrocasnicele sunt elemente esențiale în orice locuință. Poți înlocui treptat electrocasnicele vechi cu unele ce au funcții ultramoderne. 

De exemplu, îți poți achiziționa un robot de bucătărie ultramodern, pentru a te bucura de cât mai multe funcții precum gătitul fără efort. Multe dintre aparatele de gătit moderne pot să prepare aproape orice tip de mâncare, fiind nevoie doar să adaugi ingredientele și să setezi ora la care vrei să fie gata de servit. Unele dintre cele mai iubite preparate gătite în aceste aparte sunt pâinea, înghețata, supele, prăjiturile și fripturile. Senzorii cu care sunt echipate regleză temperatura, umiditatea și timpul de preparare, astfel încât felurile de mâncare sunt mereu la fel de bine gătite. 

  • Securitate modernă 

Securitatea este o altă parte importantă a unei locuințe. Poți apela la tehnologii avansate pentru a avea grijă de locuința ta. 

Majoritatea sistemelor de securitate smart reprezintă un pachet complet. Camerele de supraveghere sunt de obicei audio-vizuale și pot avea și alte funcții. Ele pot transmite live tot ceea ce supraveghează, iar tu poți urmări de pe telefon sau laptop.

În plus, închiderea sau deschiderea locuinței poate fi făcută direct de pe telefonul mobil și ulterior verificată în orice moment al zilei. Pentru a fi cu adevărat sigure, aceste sisteme apelează și la coduri, amprente sau detectare vocală pentru a evita orice problemă de securitate. 

Așadar, îți poți face locuința mai smart prin diverse elemente cu funcții ultramoderne. Termostatul, iluminarea, aparatul de gătit sau securitatea sunt câteva dintre lucrurile pe care le poți transforma din elemente clasice în unele inteligente, pentru a-ți moderniza locuința. 

Sursa foto: unsplash.com 

Articole relevante