Carnea de pește este un aliment foarte sănătos și, în plus, se poate pregăti în numeroase moduri. Preparatele pe bază de pește sunt ușoare și delicioase, motiv pentru care reprezintă alegerea ideală pentru meniul zilnic, dar și pentru mesele de sărbători.
În continuare îți prezentăm cele mai delicioase 4 rețete cu pește pe care să le încerci și care se pregătesc rapid, fără efort.
1.Salată asiatică cu pește
Peștele este un ingredient ideal chiar și pentru salate, de aceea astăzi îți propunem o rețetă asiatică de salată îmbogățită cu acest ingredient. Prepară bolul tău preferat, adăugând salată iceberg, tomate, ceapă, ardei roșu și castraveți. Pune în plus 2 mandarine mărunțite și câteva bucăți de pește congelat afumat. Pregătește un dressing delicios din 10 ml de soia, 2 linguri de ulei de susan, o linguriță de oțet balsamic și un vârf de ghimbir (pulbere). Amestecă totul foarte bine și bucură-te de salata asiatică în orice moment al zilei!
2. Sardine în foi de viță
Cea de-a doua noastră propunere este ideală pentru cei care au renunțat la alte tipuri de carne și au păstrat în alimentația lor doar carnea de pește. Este vorba despre rețeta de sardine în foi de viță, gata în maxim jumătate de oră. Ca ingrediente, ai nevoie de 500 grame de sardine, frunze de viță de vie, două lămâi, două pahare de vin alb, sare și piper. Pentru început, spală sardinele, curăță-le de solzi și eviscerează-le. Mai apoi, înfășoară fiecare sardină în frunze de viță de vie, pe care așează-le într-o tavă. Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă peste ele zeama de lămâie. Dă tava la cuptor pentru 15 minute, la foc mediu. Sărmăluțele reinventate sunt gata!
3. Pești mici la cuptor
Dacă ești fan al preparatelor la cuptor, încearcă și această rețetă simplă de pește la cuptor. Folosește pești mici (hamsie, de exemplu, sau guvizi), sucul de la o lămâie, o ceașcă de ulei, patru căței de usturoi, oregano, sare și piper. Curăță peștișorii îndepărtând capetele, spală-i foarte bine și scurge excesul de apă. Pune-i mai apoi într-o tavă rotundă, adaugă sucul de lămâie, usturoiul, sarea și piperul. Condimentează și cu oregano, după gust. Pune peștele la cuptor, la foc mediu, timp de 25 de minute. Poftă bună!
4. File de somon la grătar
Fileul de somon la grătar este o mâncare sănătoasă și cât se poate de delicioasă. Pentru patru porții de somon ai nevoie de jumătate de ceașcă de ulei, jumătate de ceașcă de suc de lămâie, patru apio, trei lingurițe de pătrunjel verde, o linguriță de rozmarin și, desigur, de sare și piper. Combină ingredientele într-o farfurie întinsă și amestecă-le, iar apoi adaugă mixul obținut peste pește. Lasă marinada să acționeze, la frigider, timp de 30 de minute. Mai apoi, pune somonul pe grill, cu pielea în jos. Din când în când, poți unge fileurile cu sosul în care peștele s-a marinat. Rezultatul va fi unul absolut savuros!