De ce se recomanda tamplaria PVC pentru eficientizarea costurilor?

Autor: Revista Caminul

De ce se recomanda tamplaria PVC pentru eficientizarea costurilor?

Pentru ca tot mai multi specialisti in domeniu recomanda tamplarie PVC atat pentru inlocuirea vechii tamplarii cat si pentru constructiile noi si moderne, este important sa fie listate toate avantajele si beneficiile acesteia, astfel incat utilizatorii sa inteleaga cat mai bine motivele pentru care ar trebui sa isi schimbe tamplaria cu o astfel de solutie moderna.

PVC-ul contribuie la protejarea mediului

Ferestrele din PVC sunt ecologice, deoarece in timpul elaborarii lor nu dau substante toxice, profilurile lor pot fi reciclate pentru a produce altele noi si pentru a contribui la economisirea energiei. In plus, marcile cunoscute au eliminat metalele grele, cum ar fi plumbul, din compozitia lor cu multi ani in urma.

Eficienta energetica – ramele din PVC economisesc energie

Cresterea constanta a costurilor cu energia electrica, o mai mare constientizare ecologica si noile reglementari privind eficienta energetica au mobilizat utilizarea ferestrelor cu eficienta energetica ridicata. Iar ferestrele cu tamplarie PVC respecta in mod perfect cerintele reglementarilor in vigoare.

Aluminiul, insa, atat cu sau fara ruperea puntii termice, nu se conformeaza in toate zonele climatice si, in cele in care o face, necesita sticla de mare capacitate de izolare si profile cu sectiuni mari.

Imunitate la schimbarile climatice

PVC-ul nu este afectat de schimbarile climatice sau de temperatura, lucru care se intampla cu lemnul, de exemplu, astfel incat ferestrele cu tamplarie din PVC dureaza mult timp fara nicio intretinere, pastrandu-si starea initiala de fabricatie.

Nivel ridicat de izolare fonica

Poluarea fonica este un fapt incontestabil in orasele mari. Utilizarea ferestrelor cu tamplarie PVC face diferenta. Se stie ca o fereastra buna la domiciliu poate reduce zgomotul exterior cu pana la 10 decibeli. Izolarea fonica prin inchiderea stransa si utilizarea geamului termoizolant acustic fac acest lucru posibil.

Nivel ridicat de izolare termica

Ferestrele din PVC reduc semnificativ frigul care intra in casa si mentin casa calda in timpul iernii. Si mentine caldura afara in timpul verii, reducand si consumul generat de aparatele de aer conditionat utilizat atunci cand temperaturile cresc foarte mult.

Tamplaria PVC este sigura

Asa cum s-a mentionat la inceputul articolului, profilele din PVC au o armatura interioara din otel care face ferestrele foarte sigure. In plus, ferestrele au sisteme antiefractie, astfel incat acestea sa nu poata fi fortate de intrusi. Exista chiar si modele pe piata cu certificat de siguranta RC2 care ofera o securitate foarte diricata. Prin urmare, acestea imbunatatesc protectia casei, ceva esential tinand cont de faptul ca aproximativ 80% din furturile care se practica in case sunt prin ferestre.

Tamplaria PVC este greu inflamabila

Materialele din PVC sunt foarte dificil de ars si au proprietati de auto-stingere. In plus, atunci cand are loc un incediu, aceste materiale nu raspandesc flacarile, protejand astfel interiorul si lasand timp locatarilor sa iasa.

Rezistent la coroziune si eroziune salina

Spre deosebire de alte ferestre, cum ar fi ferestrele din lemn, ele nu putrezesc si sunt rezistente la coroziune si eroziune salina. Asa ca ferestrele din PVC sunt foarte recomandate in mediile aflate aproape de mare.

Articole relevante