5 cele mai uzuale aplicații ale polistirenului

Autor: Revista Caminul

Polistirenul extrudat este unul dintre cele mai des utilizate materiale în proiectele de amenajare și renovare, în special în exteriorul locuinței, însă poate fi inclus și în interior. Avand în vedere modul în care sunt produse, plăcile de polistiren extrudat sunt uniforme și au o serie de caracteristici tehnice unice. cidconstruct.ro ofera informatia optima asupra modului în care poate fi utilizat polistirenul extrudat.

Polistiren extrudat pentru terase circulabile sau necirculabile, cu vegetație și trafic auto

Una dintre cele mai comune situații în care se foloseste polistiren extrudat este reprezentată de terase. în cazul teraselor care trebuie sa suporte încărcături mari și mai mult trafic, se vor alege plăcile de tipul XPS. Acestea se pot integra în numeroase proiecte și aplicații, tinand cont de tipul de balcoane și terase pe care se aplica și în funcție de stratul de izolare ales, dar și de modul de montare.

Spre exemplu, atunci cand se utilizează polistiren extrudat se vor obține cele mai bune izolatii atat pentru termoizolatie în pereți, socluri, plansee și terase sau sub fundație și în încăperile umede, dar și termoizolarea pardoselilor aflate pe sol și a fundațiilor, toate acestea reprezentand criterii de calitate pe care fiecare utilizator ar trebui sa le aibă în vedere. Pentru a se obține o reducere a consumului energetic, este recomandat sa se evite zonele neizolate termic.

Polistirenul extrudat este o soluție pentru pereți de subsol și demisol

Tinand cont de faptul ca demisolul și subsolul se afla complet sau parțial sub pamant, izolarea trebuie sa fie făcută cel puțin în părțile subterane din plăci de polistiren extrudat, astfel incat sa fie foarte bine termoizolati pereții și să fie protejați împotriva infiltratiilor de apa.

Plăcile de polistiren sunt utile pentru hidroizolarea casei prin izolatii la soclu

Pentru hidroizolarea casei prîn izolatii la soclu se folosesc plăcile din polistiren extrudat care se fixează cu un adeziv special mineral în cazul în care în zona soclului nu exista solutii bituminoase sau alte membrane și produse cu rol hidroizolant. Scopul materialului este acela de a izola casa de infiltrarile de apa prin zona soclului, astfel incat pereții sa fie conservati pentru mai mult timp și în mod mai eficient.

Polistirenul expandat este o soluție viabilă pentru termoizolarea casei

Una dintre cele mai comune utilizari ale polistirenului expandat este pentru termoizolarea casei. Polistirenul reprezinta acel material artificial, obtinut dîn petrol, cu maleabilitate și greutate mica, dar și cu foarte bune proprietati de izolare termica. în plus, la toate acestea se adaugă și costul mic care face ca acest material sa fie una dintre cele mai des intalnite opțiuni ale persoanelor care vor să-și izoleze casa.

Polistirenul se distinge și prin rata mica de absorbție, ceea ce face ca locuința sa fie complet ferita de umezeala care vine de la exterior. Rata de absorbție este cea care variază tinand cont de tipul de material utilizat și de aceea este recomandat sa se opteze pentru cele mai bune materiale.

Nu în ultimul rand, polistirenul extrudat se utilizează pentru pardoseli industriale

O alta utilizare des intalnita pentru polistiren extrudat este pentru pardoselile industriale, deoarece plăcile superioare de polistiren au o rezistență mecanică foarte mare, ceea ce le face optime pentru podele industriale. Dimensionarea plăcilor se poate face și individual, tinand cont de fiecare aplicație și de specificatiile sale.

Articole relevante