Cum alegi un kit cu panou solar pentru producere apa calda menajera : beneficii și caracteristici

Autor: Revista Caminul
https://pixabay.com/ro/photos/%C5%A3%C4%83rile-de-jos-almere-panouri-solare-1448194/

În ultima perioadă, oamenii și-au îndreptat tot mai mult atenția asupra soluțiilor regenerabile, iar kit-ul cu panou solar pentru apă calda  se numără printre principalele opțiuni. Acest sistem de încălzire alternativ nu este doar prietenos cu mediul înconjurător, ci oferă o mulțime de avantaje și proprietarului, pe care le vom descoperi în continuare.

Dacă te atrage ideea de a avea un pachet cu panou solar fără boiler, trebuie să cunoști cele mai importante caracteristici ale acestui sistem și beneficiile de care te vei bucura.

Principalele beneficii ale unui kit cu panou solar

  • Contribuie la protejarea mediului înconjurător

Dacă instalezi un sistem care captează energia solară și o transformă în energie termică, nu vei mai avea nevoie de combustibili tradiționali (cărbuni, gaze). Astfel vei reduce considerabil emisiile de dioxid de carbon și emisiile de dioxid de sulf.

  • Reduce costurile în gospodărie

Energia solară este gratuită, astfel că bugetul pentru încălzirea apei menajere și a casei va fi unul redus. Pe lângă încălzirea apei din locuință, unele persoane folosesc panourile solare și pentru încălzirea apei din piscină sau din bazine.

Excepția o reprezintă costurile alocate panoului solar fără boiler și montajului întregului sistem. Dar vestea bună este că această investiție se amortizează odată cu trecerea timpului prin reducerea bugetului alocat încălzirii.

  • Panoul solar necesită o mentenanță redusă

Acesta este durabil în timp și are o garanție mare, chiar până la 10 ani, în funcție de materialele din care este realizat. Spre exemplu, există modele cu rezistență la grindină de 20 mm și la vânt până la 100km/h, așa cum este panoul solar Panosol.

  • Panoul solar poate fi utilizat pe tot parcursul anului

Panourile solare pot fi utilizate și atunci când sunt nori fiindcă atrag radiaţia infraroşie a soarelui, și pe timpul iernii, când temperaturile scad considerabil. Randamentul echipamentului va scădea atunci când cerul este complet acoperit de nori, însă echipamentul este prevăzut astfel încât să mențină temperatura chiar și câteva zile.

  • Kitul de panou solar fără boiler se montează ușor

Poate că procedura pare complexă la prima vedere, dar adevărul este că un astfel de kit cu panou solar implică o instalare rapidă și facilă. De regulă, se montează pe acoperișul casei, însă unele persoane au optat și pentru alte variante pe care le aveau la dispoziție.

Ia în considerare că panourile solare trebuie montate la un unghi de 30-45 de grade față de orizontală, în partea de sud. Acestea nu trebuie să fie acoperite de copaci ori de clădiri pentru ca rezultatele să fie mai bune. În acel loc trebuie să fie cât mai mult soare pe parcursul zilei.

Caracteristicile unui pachet panou solar fără boiler

Instalația cu panouri solare fără boiler este soluția ideală pentru reducerea cheltuielilor la facturile destinate apei calde menajere. Panoul solar Panosol de la inicinstal.ro pentru șase persoane se va dovedi un bun camarad la drum lung. Vine la pachet cu o garanție de 10 ani/ peste 20 de ani durată de viață, are o performanță ridicată indiferent de temperatura mediului ambiant și rezistență la grindină de 20 mm și la vânt până la 100km/h. Capacitatea zilnică de încălzire este de 60⁰C – 210 – 300 L, iar temperatura de stagnare este 220⁰C.

Acest kit cu panou solar se numără printre cele mai performante. Secretul stă în colectorul solar cu 30 tuburi vidate CS30 și tehnologie heat pipe. La ora actuală, acesta efectuează cel mai eficient transfer energetic dintre toate echipamentele care produc energie termică din surse regenerabile.

Energia solară este gratuită, nepoluantă și inepuizabilă, așa că este lesne de înțeles de ce este una dintre cele mai de preț resurse ale planetei. Gândește-te la beneficiile pe termen lung ale unui panou solar și ia o decizie pentru viitorul familiei tale.

Articole relevante