Pardoseli de exterior – pentru ca ziua buna se vede de dimineata

Autor: Revista Caminul

O dimineata de vara. Cobori descult treptele din lemn, adulmecand mirosul plin de cafea. Iti torni o ceasca din licoarea maronie ce umple casa de aroma. Vezi soarele afara si mergi pas cu pas spre terasa. Soarele te imbratiseaza, vantul lin misca frunzele verzi ce soptesc un cantec de ele stiut.  Pardoseala de exterior iti mangaie fin talpile. Iei o gura de cafea. Are un gust plin si aromat. Se vede o zi superba.

Pardoseala de exterior – in armonie cu amenjarea casei

La fel ca in interior, atunci cand ne planificam sa construim o extensie a terasei in gradina sau pentru a construi o platforma neteda si sigura, trebuie sa apelam la materiale speciale pentru pardoseli de exterior. 

De ce sa alegi pardoseli de exterior din lemn?

Pardoselile din lemn pentru terasa reprezinta alegerea ideala, intrucat materialele s-au perfectionat si au devenit mult mai rezistente la intemperii datorita tehnologiei moderne. Pardoselile exterioare moderne sunt rezistente  la contactul direct cu apa sau cu alti factori care, in mod normal, ar distruge lemnul. 

De fapt,  rezitenta in timp la conditii extreme si durabilitatea  reprezinta si caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca pardoselile din lemn pentru terasa, astfel incat sa fie folosite indiferent de conditiile de mediu sau de factorii la care sunt expuse. 

Materialele utilizate pentru obtinerea de pardoseli din lemn pentru terasa sunt sustenabile pentru mediul inconjurator, iar pentru clienti reprezinta o investitie foarte buna. 

Ce stim despre deck wpc si pardoseala din lemn exotic?

Deck-ul este de doua tipuri (deck din lemn si deck WPC), clasificarea fiind facuta dupa materialul din care este compus. 

Deck-ul (pardoseala de exterior) din lemn

Deck-ul din lemn nu se limiteaza la o singura esenta, desi nu toate esentele sunt potrivite pentru aplicare in exterior. Intrucat este necesar ca acesta sa reziste la apa, lemnul exotic este de preferat. 

Poti alege intre IPE, Teak, Bangkirai, Cumaru, Garapa, Merbau, Massaranduba, Larice Siberian, Frasin Termo, Salcam etc. Pentru mai multe informatii despre proprietatile fiecarei esente in parte si, implicit, despre aspectul lor, clientii sunt asteptati la showroom.

Deckul WPC (Wood Plastic Composite)

Deckul WPC (Wood Plastic Composite) este un produs compus din 45% PVC pur, 45% particule din lemn de inalta calitate, iar restul de 10 procente consta in aditivi care sporesc calitatea materialului. Nefiind un material in intregime natural, intretinerea este facilitata.

Avantaje ale deck-ului WPC 

Prin combinarea celor doua materiale (lemn si plastic) se obtine un material dur, rezistent la intemperii. Este usor de intretinut. Placa este uniforma, nu prezinta fisuri sau noduri. Inventarea materialului ca si in alte cazuri, s-a realizat in mai multe etape si in diferite zone ale lumii, Europa, SUA si Japonia. Prima utilizare oficiala a acestui material a fost in anul 1916, cand Rolls Royce a produs un maner pentru schimbatorul de viteza. Primele variante pentru deck au aparut in anul 1990, insa nu au avut succes intrucat materialul era destul de permeabil si nu era ideal pentru a fi montat afara.

Acum lucrurile s-au schimbat. Chiar si daca este expus la soare, nu crapa, iar atunci cand cineva merge descult pe terasa, contactul dintre piele si deck este unul placut. Nu exista pericolul intepaturilor cu aschii din lemn. Desi este vorba despre un material compozit, are aspectul si textura lemnului. Atunci cand vine vorba despre intretinere, nu necesita uleiere periodica sau sa fie intretinut precum o pardoseala din lemn. Rezista foarte bine la variatii de temperatura, asadar reprezinta alegerea potrivita pentru clima din tara noastra.

Avantaje pardoselilor din lemn exotic 

Daca este intretinuta corespunzator, pardoseala deck din lemn exotic are o durata lunga de viata, pana la 25 de ani. 

Ai la dispozitie o varietate de esente cu un aspect natural superb din care sa alegi (IPE, Teak, Bangkirai, Cumaru, Garapa, Merbau, Massaranduba, Larice Siberian, Frasin Termo, Salcam etc.)

 Un alt avantaj este dat  faptul ca lemnul, fiind un material natural, este sanatos pentru corpul uman. In plus, aspectul pardoselii din lemn este absolut spectaculos, fiind tactil, cald  si viu. 

Tu unde iti bei cafeaua diminetile? 

Articole relevante