Tu știi în funcție de ce criterii alegi mobila la comanda pentru living? Le găsești pe toate aici!

Autor: Revista Caminul

Un număr tot mai mare de persoane aleg sa cumpere mobila la comanda pentru locuințe sau chiar pentru utilarea birourilor, datorită numeroaselor beneficii pe care aceasta le aduce. Livingul, de exemplu, este o încăpere deosebit de importantă pentru o locuință, fiind camera în care se primesc oaspeți, în care proprietarul se relaxeaza sau în care se strange întreaga familie la finalul zilei. Ce fel de mobilier ar trebui fi plasat în living? Expertii mam-bricolaj.ro aduc în prim plan criteriile de care o persoana ar trebui să țină cont în momentul în care isi cumpara mobilierul pentru living.

Primul aspect de care ar trebui sa se țină cont este calitatea, indiferent de stilul abordat pentru living

Este important sa se comande mobila living de calitate, pentru a fi durabilă și a putea fi utilizata pentru mult timp. De asemenea, mobilă trebuie sa se incadreze în stilul de amenajare urmărit – nu toate piesele de mobilier se potrivesc oricărui stil de amenajari.

Spre exemplu, dacă se dorește ca stilul de amenajare pentru living să fie unul minimalist, se va merge pe piese cat mai simple, cu mai mult metal și sticlă și mai puțin lemn, culori închise sau deschise și contrast de tonuri. Pe de alta parte, în cazul stilului modern, lista de opțiuni include mobila living modernă, în culori neutre (alb, gri negru sau bej), geometrie și texturi simple.

Al doilea aspect de care se ține cont pentru mobila living la comanda este materialul din care este executată

Un avantaj pentru persoanele care aleg varianta de mobila la comanda consta în faptul că vor putea sa aleaga și materialele din care aceasta va fi lucrata. în funcție de stilul abordat și de preferințe, se poate alege clasicul lemn masiv. Pe de alta parte, persoana interesată de un anumit stil de amenajare poate sa opteze pentru un material reprezentativ pentru acesta – mobila în care sa domine metalul, sticla sau chiar materialele speciale cum sunt granitul și plasticul sau MDF-ul.

În cazul mobilierului pe comanda exista avantajul de a avea la dispoziție o gama variată de culori și modele de panouri de pal sau MDF, materiale mai ieftine în comparatie cu lemnul masiv, din care poate fi executat mobilier deosebit de atractiv.

Mobila pentru living se comanda în funcție de dimensiunile spațiului

Indiferent de preferințele utilizatorilor, mobila din living trebuie sa respecte dimensiunile spațiului în care va fi amplasată și sa il optimizeze. Din acest motiv, pentru livingurile foarte mici sau foarte mari, cea mai buna soluție constă în alegerea unor servicii de proiectare mobilă la comanda. Mobila realizata pe comanda este cea care se integrează perfect în spațiul în care urmează sa fie montată deoarece este executată special pe dimensiunile acestuia.

Pentru un living mic ar trebui sa diminueze numărul de piese de mobilier, astfel incat sa creeze în spațiu un echilibru vizual și sa permita accesul ușor în întreaga încăpere. Piesele voluminoase sunt recomandate pentru livingurile spatioase, care au nevoie de mobila cat mai masiva pentru a umple optim interiorul. în plus, culorile preferate pot adăuga o nota personala mobilierului.

În momentul în care este cumparata mobila standard se știe ca aceasta vine în pachete și cu instructiuni de montaj relativ ușor de urmat. Pentru ca firmele producătoare de mobilă au evoluat considerabil, în prezent exista posibilitatea de a alege servicii de execuție mobila la comanda și livrare cu instructiuni de asamblare, ceea ce face ca mobilă pe comandă sa fie la fel de ușor de asamblat ca și cea de serie.

Articole relevante