Ce pardoseala alegi pentru spatiul din jurul piscinei?

Autor: Revista Caminul

Ce pardoseala alegi pentru spatiul din jurul piscinei?

Vara este anotimpul in care te bucuri cel mai mult de timpul petrecut in exterior, iar daca nu ti-ai facut nici un plan pentru concediu atunci cu siguranta trebuie sa te bazezi pe tot ceea ce poate sa iti ofere curtea sau gradina ta. Cand ai o piscina atunci nu vei simti lipsa unei vacante petrecute la un hotel sau la o pensiune care ofera si aceasta facilitate.

Dar, indiferent, daca doresti sa amenajezi terasa exterioara sau spatiul din jurul piscinei ai nevoie de o pardoseala rezistenta si durabila. In afara de acestea, mai trebuie sa indeplineasca o serie de criterii pentru a o putea numi pardoseala adecvata pentru spatiul din zona piscinei. Trebuie sa tii cont de faptul ca zona de langa piscina este in permanenta umeda, asadar, trebuie sa te asiguri ca podeaua de exterior este special conceputa pentru a rezista umiditatii sporite.

Criterii de alegere 

Alegerea podelelor de exterior depinde de o serie de criterii de care este bine sa tii cont, astfel incat sa poti avea o pardoseala rezistenta, durabila si potrivita design-ului ales. Asadar, https://www.decolandia.ro  iti arata care sunt principalele criterii care stau la baza selectarii celei mai potrivite tipuri de pardoseli de exterior:

Durabilitatea – este un factor important deoarece pardoseala trebuie sa reziste bine in timp la actiunea factorilor de mediu, fiind direct expusa la soare, ploaie si alte intemperii. Aspectul poate avea de suferit, dar si rezistenta la greutate. Deck-ul WPC este rezistent si se intretine usor.

Stabilitatea dimensionala – intrucat lemnul poate sa isi modifice dimensiunile din cauza umiditatii, se poate umfla sau curba, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca lemnul este tratat corespunzator si poate sa fie utilizat in exterior. Este un motiv pentru care noi recomandam in zona piscinei sa folositi deck WPC.

Design – este important pentru a avea un spatiu amenajat cat mai placut si care sa te invite la relaxare. Indiferent de tipul de pardoseli pentru exterior alese, acestea pot avea diverse forme, dimensiuni, culori si sisteme de prindere (ascunse sau vizibile, precum ploturile reglabile pe inaltime).

Modul de intretinere – este important sa alegi un tip de pardoseala care se intretine usor. Daca pentru tine nu este o problema sa ai grija de pardoseala din exterior atunci poti alege lemn exotic sau lemn tratat. Dar daca ai nevoie de o pardoseala care sa se intretina usor, atunci iti recomandam sa alegi deck WPC.

Pretul – este important deoarece trebuie sa stii daca tipul de pardoseala pentru exterior ales de tine se incadreaza in bugetul tau. Indiferent de situatie, raportul calitate – pret trebuie sa fie optim, astfel incat sa indeplineasca toate conditiile pentru a fi o pardoseala durabila si eficienta pentru nevoile casei si familiei tale.

Tipuri de pardoseli

Cele mai uzuale tipuri de pardoseli pentru exterior sunt cele din lemn tratat termic, lemn exotic si deck WPC. Dintre toate cele trei tipuri de pardoseli enumerate, deck-ul WPC este cel mai recomandat pentru zona piscinei. Este un material compozit ultra rezistent, special conceput pentru trafic intens, rezista la umiditate sporita si care are nevoie de minima intretinere

Este important sa investesti intr-o podea de exterior care poate sa indeplineasca toate criteriile despre care am vorbit anterior. Dintre toate tipurile de pardoseli pentru exterior, deck-ul WPC ofera cele mai multe avantaje, inclusiv pret bun. Aceasta in conditiile in care este rezistent si durabil, doua caracteristici esentiale pentru orice pardoseala de exterior.

A avea o piscina, reprezinta cu siguranta un motiv foarte bun sa petreci timpul in exterior. Deck-ul WPC este foarte popular si specialistii in amenajari exterioare il recomanda pentru ca aduce avantajele unei pardoseli de calitate la pret bun.

Vezi ce pardoseala se potriveste pentru piscina ta!

Daca nu esti convins ce pardoseala de exterior se potriveste in jurul piscinei tale, intra pe DECOLANDIA.ro si fa un test. Acceseaza simulatorul VIS, incarca o fotografie panoramica din zona piscinei, alege modele de deck WPC care iti plac si la final vei avea o simulare la cum va arata curtea ta. Inca un lucru! In perioada aceasta avem promotii la diferite modele de podele. Te invitam sa verifici, avem stocuri limitate.

Articole relevante