8 avantaje ale unui implant dentar

Autor: Revista Caminul

8 avantaje ale unui implant dentar

Mulți oameni consideră că implanturile au un rol prioritar estetic, dar trebuie subliniat faptul că ele au și multe alte avantaje referitoare la masticație, siguranța intervenției, lipsa durerii în timpul și după operație, stabilitate fonetică, sociabilitate, preț, stima de sine. la Clinica Stomatologică Excedent vei avea parte de realizarea unor implanturi calitative, realizate de medici cu mare experiență în domeniul implantologiei.

Beneficiile unui implant dentar sunt evidente.

1. Masticația. Pacienții care au implanturi au observat o îmbunătățire semnificativă a masticației și a digestiei ce era deficitară după ce au avut de-a face cu pierderi de dinți. Mestecarea era unilaterală din cauza dinților lipsă. Mâncarea se mesteca doar pe o parte, iar supraîncărcarea anumitor mușchi poate declanșa o serie de probleme, necazuri care sunt total eliminate după efectuarea unor implanturi dentare.

 2. Rapiditatea efectuării implanturile dentare. Acumînlocuirea dinților lipsă se face mult mai ușor datorită evoluției tehnologice a procedurilor stomatologice actuale. Timpul de convalescență s-a redus și el, iar la final eficiența de mestecare a dinților artificiali este destul de asemănătoare cu aceea a dinților naturali, deoarece implanturile sunt personalizate, realizate din materiale de calitate, ceea ce face chiar să fie greu de diferențiat între dinții artificiali și cei adevărați. La clinica stomatologică Excedent poți să faci această procedură în condiții excelente.

3. Siguranța implantului dentar este cea mai sigură opțiune pentru reabilitarea orală și estetică. Ratele de succes fiind acum de până la 98%, procedura implantului este mult mai simplă în prezent și permite pacienților să își îmbunătățească calitatea vieții și să prevină diverse probleme viitoare. Cei care au implanturi pot zâmbi fără teamă, mesteca și vorbi confortabil și cu încredere, lucru pe care persoanele care au proteze clasice nu îl pot face.

4. Durerea este minimă în timpul montării implantului, deși este o intervenție chirurgicală în adevăratul sens al cuvântului. Implantul dentar nu ar trebui să provoace frica pacienților pentru că datorită unor tehnici avansate tratamentul este relativ nedureros.

Durerea este ținută sub control cu medicamente relativ simple (analgezice). Implantul dentar este perfect pentru aceia care vor să zâmbească din nou, deoarece estetica este în zilele noastre o problemă importantă pentru mulți oameni, iar faptul că prin această procedură este posibilă redarea unui aspect asemănător dinților naturali e senzațional. Deoarece implanturile se integrează direct în structurile osoase și previn pierderea osoasă, ceea ce adesea se întâmplă în cazul unor punți convenționale fixe sau mobile, beneficiile sunt mult mai mari.

5. Estetica. Categoric, rezultatele estetice după ce se realizează procedura implanturilor dentare este fabuloasă. Comparația referitoare la cum arătau înainte și după pacienții nu lasă nicio umbră de îndoială, mai ales când pacienții vorbesc în public, știind că nu există niciun risc de mișcare sau dislocarea a dinților, pe lângă o armonie vizuală și fonetică care dau și mai o mai mare siguranță în public. 

6. Stabilitatea protezele de tip implant implant creează o stare de confort și stabilitate, lucru extrem de important pentru orice pacient, deoarece dacă o proteză nu este stabilă poate provoca defecte estetice, funcționale și fiziologice și  la alți dinți. Un singur dinte strâmb poate provoca strambarea și altora. Tratamentul cu implanturi dentare restabilește stabilitatea și siguranța din dinților învecinați.

7. Fonetica îmbunătățită. Mulți oameni se confruntă cu probleme de dicție din pricina poziție incorectă a dinților și a unor proteze prost realizate care se mișcă. Atunci când se recurge la varianta implant dentar automat se îmbunătățește și vorbirea pacientului.

8. Stima de sine este un motiv puternic pentru care mulți pacienți solicită tratamentul cu implant dentar. Ei sunt nemulțumiți de aspectul lor fapt ce le influențează negativ calitatea vieții. Aceasta poate să fie compromisă, totul se poate transforma într-o reală dramă. Și asta din pricina unui dinte pierdut. Tratamentul cu implant dentar returnează pacienților bucuria pierdută, conduce la reapariției zâmbetului lor. 

Apelează și tu la clinica Excedent dacă ai nevoie de un implant dentar!

Articole relevante