Avantajele Utilizarii Buteliilor De Gaz GPL

Autor: Revista Caminul

GPL este un combustibil convenabil si eficient pentru case si diverse afaceri. Portabilitatea sa face din GPL un combustibil popular in zona rurala si regionala, in locatii care nu sunt conectate la o retea de gaze naturale.

Pe langa faptul ca are lanturi de aprovizionare fiabile pentru GPL, in tara noastra exista si o infrastructura extinsa de stocare si distributie. Acest lucru face din GPL o alternativa ideala la petrolul strain.

Cresterea utilizarii GPL in Romania va ajuta tara sa isi reduca dependenta de combustibilii importati si sa-si imbunatateasca securitatea combustibililor.

GPL este, de asemenea, un combustibil ecologic. Gospodariile isi pot reduce la jumatate emisiile de gaze cu efect de sera utilizand GPL in loc de energie electrica pentru incalzirea apei, gatitul zilnic sau incalzirea spatiului acasa.

Daca oamenii din intreaga lume ar alege sa isi schimbe sistemul electric de apa calda cu unul alimentat cu GPL, atunci milioane de tone de CO2 ar putea fi economisite in fiecare an si toti ar putea face un prim pas pentru protejarea planetei noastre si pentru un viitor mai sigur.

Dispozitivele de incalzire a apei, pe baza de GPL sunt, de asemenea, mai ieftine, atunci cand vine vorba despre functionare, decat sistemele electrice, de aceea, reprezinta o solutie la care ar trebui sa apelezi pe viitor.

Cele de mai sus si multe alte motive sunt cele care au facut ca utilizarea gazului GPL in scopuri casnice sa devina mai populara in majoritatea caselor. Avantajele GPL sunt numeroase, asa cum sunt enumerate mai jos.

  • GPL-ul este usor de controlat prin activarea si oprirea instantanee la rasucirea unui buton, oferind astfel un control mai bun asupra gatitului. In plus, reglarea intensitatii / dimensiunii sub forma de flacara albastra vizibila este usor de reglat rata necesara de incalzire, facand posibila gatirea la temperatura dorita.
  • Gazul GPL poate gati mai repede decat oricare alt combustibil datorita puterii sale calorice ridicate.
  • Aragajul care foloseste butelii pe gaz pentru a pregati mancarea emite mai putina caldura generala decat orice alt dispozitiv de gatit, mentinand astfel o temperatura constanta in mediul exterior
  • Este usor sa depozitezi o butelie GPL in bucatarie, deoarece ocupa putin spatiu. Spre deosebire de combustibilii traditionali pentru gatit, cum ar fi lemnul de foc, carbunele si kerosenul, GPL nu lasa cenusa, funingine sau fum daunator, prin urmare, bucataria ta este intotdeauna curata.
  • GPL este un combustibil economic, este convenabil si sigur de utilizat.

Toate buteliile GPL pe care le vei achizitiona online de la Alteo Gas  beneficiaza de 10 ani de garantie si, in momentul in care le vei primi, acestea  vor fi insotite de declaratia de conformitate si de modul in care trebuie utilizate in conditii de siguranta.

Articole relevante