Baia visurilor tale exista

Autor: Revista Caminul

Si o poti face chiar tu – de fapt aceasta este vestea buna. Cu putina atentie si de asemenea migala, poti avea o baie minunata , cum numai in filme ai vazut. Dar, de la vis la realitate trebuie sa treci prin oarecare “chestii tehnice”, care nu te vor enerva si nu iti vor da bataia de cap la care esti tentat sa te gandesti prima data. 

Redecorarea baii trebuie realizata doar in urma realizarii unei schite, tinându-se cont daca incaperea include un dressing sau daca este folosita cu precadere de catre copii sau adulti. De asemenea, renovarea se va face doar dupa ce s-a stabilit numarul obiectelor si modul lor de depozitare. Nu uita un element “mic” dar de baza: distantieri cu pana – daca vrei sa pui o gresie buna si asa cum trebuie in baia visurilor tale. 

Ecologic si sustenabil

Expertii recomanda un mobilier “sanitar” modern si inovativ, cu forme complexe si “jucause”, dar care sa fie in acelasi timp ecologic si sustenabil din punct de vedere financiar. Cat despre materiale, acestea pot fi realizate din lemn, piatra, chiar si bambus, dar si din “corian”, un material format din acril polimeric si alumina trihidrata. Culorile pot varia de la verde aprins la rosu sângeriu, imbinate cu tonuri pamântii sau bleu-ciel. Nu uita, inca odata, ca in tot ceea ce vei intreprinde in legatura cu aceasta baie in care te vei lafai ai nevoie de distantieri cu pana – pentru a marca frumos si profesionist acele décor “impanat” cu gresia si faianta speram potrivite. 

E vorba si despre viziune

Un element important il constituie si viziunea. Adica, daca tu vezi obiecte simple de uz casnic, in timp ce altcineva vede in ele modul perfect de a-si organiza baia, inseamna ca mai ai de lucrat la viziune! Poate ca intr-o zi vei atinge acel nivel unde o sa te poti uita la un obiect simplu si sa ai o revelatie de moment, care te va ajuta sa faci repede ce ti-ai dorit in domeniul imbunatatirii spatiului locuintei tale. 

Revenind la baia visurilor, a obtine o baie curata, aerisita si organizata nu e greu, dar nici usor. Spre exemplu, daca iubesti cosurile decorative, puteti face din ele  suportul perfect pentru cei 20 de bureti, 13 perii si 2 mini-prosoape pe care le-ati pastrat din calatorii!

O activitate relaxanta

Nu uita ca daca vreti, puteti sa utilizati si spatiul de deasupra toaletei. Exista atat de mult spatiu pierdut deasupra toaletei. Este ca si cum cineva a hotarat ca era ilegal sa faci ceva deasupra toaletei. Uita de asta! Este timpul sa utilizati acel spatiu ca si cum ati folosi orice alt spatiu din casa dumneavoastra. Puteti incadra vasul de toaleta cu ajutorul unei constructii din lemn, folosindu-l ca dulap sau spatiu de depozitare pentru prosoape si produse de ingriire personala. Si in acest caz, de “reconstructie” practic, aveti nevoie de acei magici distantieri cu pana.

De asemenea, rafturile suspendate va vor fi de mare ajutor in baie. Sunt extrem de utile mai ales atunci cand vine vorba despre produse multe si marunte care ocupa spatiu. In cele din urma, decorarea baii se poate dovedi o activitate relaxanta si interesanta pentru tine, fiindca te face sa gandesti fiecare pas tinand cont de dimensiunile si posibilitatile acestui spatiu. 

Articole relevante