Tu ce aer conditionat alegi?

Autor: Revista Caminul

Piata aparatelor de aer conditionat este in continua expansiune la noi in tara, inzestrarea imobilelor cu astfel de aparate fiind de numai 18% fata de o medie de 87% in Uniunea Europeana. In perioadele cu temperaturi caniculare vanzarea aparatelor de aer conditionat creste de 15-20 de ori fata de cele cu temperaturi normale, ceea ce demonstreaza faptul ca achizitionarea unui astfel de aparat se face sub impulsul momentului, generat de caldura insuportabila din spatiul de locuit sau de lucru. 

Tocmai de aceea, pentru a va asigura de cumpararea unui produs potrivit nevoilor dumneavoastra este bine sa stiti din timp de ce fel de aparat de aer conditionat aveti nevoie. De exemplu, daca alegeti aparate de aer conditionat Nordstar, trebuie sa stiti ca acestea sunt eficiente si datorita compresoarelor de calitate pe care le contin. Si sunt practice datorita sistemelor de evacuare rapida a condensului.

Datorita tehnologiilor avansate utilizate, aparatele de aer conditionat Nordstar sunt silentioase si beneficiaza de un design modern si compact. Sunt eficiente pentru climatizarea birourilor si spatiilor comerciale de 40-50 mp sau a locuintelor de 60-70 mp. Si daca tot vorbim despre Nordstar, trebuie sa adaugam cateva cuvinte si despre aparat aer conditionat Gree –  performante si fiabile, dezvoltate in urma proceselor indelungi de cercetare si testare. Climatul poate fi adaptat cerintelor particulare ale fiecarui utilizator pentru a asigura o stare de confort si un somn linistitor. Ele fiind echipate cu filtru catechin pentru neutralizarea bacteriilor,au protectie la aer rece iar pe timp de iarna dezghetarea este se face in modul inteligent protejand astfel registrul de la exterior

O capacitate adecvata incaperii

Criteriul principal in alegerea unui aparat de aer conditionat este in aceste vremuri pretul, insa persoanele interesate trebuie sa tina cont si de alti factori. In primul rand, aparatul trebuie sa aiba capacitatea adecvata incaperii in care se va instala. Pentru o incapere cu suprafata cuprinsa intre 10 si 25 mp se recomanda un aparat de 9.000 btu; pentru suprafata cuprinsa intre 15 – 35 mp – un aparat cu capacitatea de 12.000 btu; pentru 30 – 50 mp –  serecomanda un aparat de aer conditionat de 18.000 btu; pentru un spatiu intre 40 – 70 mp unul de 24.000 btu.

Cu alte cuvinte, in cazul locuintelor obisnuite sunt recomandate aparatele de 9.000 btu pentru dormitoare (avand si cel mai mic nivel de zgomot) iar cele de 12.000 btu pentru sufragerii. Aparatele de putere mare, si anume cele de 18.000 si 24.000 btu, datorita debitului de aer foarte puternic, se recomanda a se folosi in incaperi cu inaltimea peste 3m. In cazul unei incaperi cu suprafata mare, avand inaltimea de 2,5m, se recomanda folosirea mai multor aparate de puteri mici in locul folosirii unui singur aparat de putere mare. 

Un anumit necesar

Ca si in cazul sistemelor de incalzire, cand se aloca un calorifer pentru fiecare camera, si aparatele de aer conditionat vor trebui instalate cate unul in fiecare incapere care se doreste climatizata.

Astfel, la intrebarea „Cum aleg aparatul de aer conditionat”? este important sa retinem raspunsul: fiecare incapere a unei cladiri, de orice tip ar fi aceasta, are nevoie vara de un anumit necesar maxim de frig, iar iarna de un anumit necesar maxim de caldura. Simplu, daca esti atent si stii ce sa alegi!

Articole relevante