Butelii GPL pentru centrala termica

Autor: Revista Caminul

Sistemele de incalzire care utilizeaza butelii GPL ca combustibil au o eficienta si fiabilitate excelente. Generatoarele de caldura din ele sunt foarte eficiente si sigure de operat. Modalitatea de a organiza incalzirea pentru o casa privata care nu este conectata la sistemul centralizat, este butelia GPL. 

Aceste butelii GPL pot avea capacitati diferite, precum 60 litri, 83 litri sau 150 litri. Si, spre deosebire de lemnul de foc, incalzirea cu butelii GPL intr-o casa de la tara nu provoaca probleme cu cenusa. In plus, nu trebuie sa monitorizezi in mod constant functionarea sobei si sa ai grija de busteni.

Incalzirea cu butelii GPL nu este un proces foarte facil, astazi. Deoarece buteliile GPL au un volum de pana la 150 de litri maxim, acestea trebuie inlocuite si alimentate. Aceasta optiune pentru incalzire individuala este utilizata adesea in locuintele sezoniere, unde proprietarii se afla timp de cateva saptamani pe timpul iernii. 

In aceste conditii, instalarea unei centrale cu butelii GPL este cea mai adecvata. Alimentarea cu butelii GPL are multe avantaje. Este potrivita pentru situatiile in care nu exista o conducta centralizata de alimentare cu gaz sau in cazul in care este nevoie de incalzire pentru cateva saptamani iarna. O centrala cu butelii GPL permite economisirea, excluzand nevoia de functionare a echipamentelor complexe pe gaz.

Butelii GPL pentru caldura si apa calda

Recipientele de combustibil nu sunt periculoase daca sunt respectate regulile de utilizare. Pentru butelii GPL este necesara echiparea unei incaperi separate pentru a exclude posibilitatea supraincalzirii si aprinderii accidentale. 

Daca sunt respectate regulile tehnologice, riscurile sunt minimizate. Echipamentele pe butelii GPL includ centrale termice sau boilere, fara de care este imposibil sa incalzesti intreaga casa sau sa ai apa calda tot timpul. Alegerea centralelor pe butelii GPL trebuie luata in considerare cu mare atentie, dat fiind faptul ca centralele termice sunt vandute pentru conditii diferite de functionare.

Cu formula de combustibil corecta si adecvata, buteliile GPL pentru centrala care functioneaza cu propan, pot incalzi camerele la fel ca o centrala pe gaz normala. La instalarea echipamentului, este necesar sa tii cont de regulatorul de oxigen, deoarece conform normelor trebuie sa intre in dispozitiv mai mult decat la o centrala normala. O alta caracteristica este arzatorul care are un diametru mult mai mic fata de centrala pe gaz centralizat. 

Articole relevante