Când este adecvată renovarea unei hale de oțel de către o firmă specializată?

Autor: Revista Caminul

Halele din oțel, datorită proprietăților lor, sunt foarte populare în România. Sunt potrivite atât pentru construcția unui depozit mare, cât și a unei săli de sport. La fel ca în majoritatea clădirilor, este însă timpul să le renovezi. În cele ce urmează, sunt prezentate câteva exemple care vor ilustra ce presupune renovarea unor construcții industriale  și când ar trebui să fie efectuată.

Care sunt caracteristicile și aplicația halelor de oțel?

Halele din oțel sunt o soluție foarte populară utilizată în construcțiile industriale. Construcția lor se distinge printr-un timp scurt de implementare, iar sălile de oțel în sine sunt caracterizate printr-o structură ușoară, o întindere largă, un număr mic de stâlpi, cost redus, precum și o extindere ușoară și adaptarea instalației la nevoile investitorului. Halele de oțel sunt utilizate în principal ca : o unitate de producție, service și depozitare, un hangar, un depozit, o stație de service auto și o sală de sport, spectacole sau comerț și expoziție.

În ce situații ar trebui renovată hala de oțel?

Cele mai frecvente motive pentru reparațiile minore ale halelor din oțel sunt consumul de materiale sau elemente care au fost utilizate în producția lor. 

Această stare de fapt este influențată de deteriorarea mecanică sau de influența condițiilor meteorologice . Acest lucru duce la o încălcare a întregii structuri a halei de oțel și, astfel, – o renovare majoră sau o reparație minoră.

Aceasta poate fi, de exemplu, înlocuirea acoperișului și a placării. În acest caz, merită să te interesezi de sistemele izolate (panouri sandwich), care sunt instalate fără a perturba structura de susținere a acoperișului și a pereților. Înlocuirea acoperișului cu pregătirea pentru panouri fotovoltaice este, de asemenea, foarte populară. Structura principală și secundară de susținere a acoperișului și pereților poate fi, de asemenea, înlocuită (cu o nouă placare neizolată sau izolată) și întărită.

De multe ori se întâmplă ca o renovare minoră să devină un pretext pentru extinderea sau reconstrucția unei hale de oțel . Datorită acestui fapt, o clădire mare de producție poate fi creată dintr-o mică hală. Pentru ca o astfel de întreprindere să funcționeze corect, atât din punct de vedere tehnic și de siguranță, cât și din punct de vedere financiar (pentru a face față costurilor de renovare și construcție a unei noi hale), trebuie să contactezi companiile specializate în astfel de proiecte. 

Este necesar să inspectezi instalația de către un angajat cu experiență, datorită căruia va fi posibil să evaluezi șansele de execuție și să iei măsuri suplimentare pentru a realiza în condiții de siguranță renovarea.

 Staif Construct este una dintre companiile care oferă construcții și renovări de instalații industriale din structuri prefabricate din oțel, punând întotdeauna preț pe calitate și pe satisfacerea cerințelor și nevoilor clienților.

Articole relevante