Ce sunt pistoalele pentru autoapărare şi de ce sunt utilizate?

Autor: Revista Caminul

Situația economică actuală și degradarea anumitor segmente ale populației fac ca populaţia să fie mai vulnerabilă, în special noaptea sau în zonele îndepărtate ale orașului. Fiecare asigură siguranța metodelor sale: cursuri de autoapărare, plimbări în grup sau doar în timpul zilei. O modalitate posibilă – pistoale de autoapărare.

Ce sunt pistoalele de autoapărare?

Astfel de arme „neletale” au devenit populare peste tot în lume. Acestea sunt comercializate pentru auto-apărare sau hobby şi nu ca arme de foc.

În comparație cu armele de foc, licența trebuie să fie prelucrată, astfel cum se stabilește la articolul din Legea privind armele și munițiile și la reglementările acesteia; subliniază că persoana în cauză trebuie să efectueze procedura personal. Cu toate acestea, pistoale pentru autoapărare cu bile de cauciuc nu au nevoie de ele pentru transport. Nu se pot comercializa persoanelor cu vârsta de până în 18 ani. Oamenii care cumpără unul ar trebui să fie conștienți de faptul că transportă o armă, nu ceva de jucărie. Când se cumpără o armă, acestora li se cere documentaţia şi li se oferă și un document care garantează că sunt responsabili pentru bună utilizare a acestuia.

Cele mai multe sunt replici ale unei arme reale: culoarea, textura, greutatea și sistemul face aceste arme la prima vedere impunătoare, care dau un mesaj destul de clar: pericol! În diferite țări, utilizarea sa principală este pentru controlul revoltelor și combaterea criminalității, cu scopul de a opri sau dispersa încălcările legii, dar fără a răni persoanele.

Armele de cauciuc au devenit o noutate, deoarece în loc să rănească o persoană sau să o omoare, neutralizează adversarul; adică nu rup mușchiul, ci doar suprafața subcutanată provocând dureri severe și, uneori, vânătăi după impact. Deși unii experți spun că utilizarea să poate fi pozitivă în societate, apar mai multe îndoieli.

Când sunt necesare pistoalele de autoapărare?

Pistoalele de autoapărare pot fi necesare din mai multe motive şi mai multor persoane:

–    Persoana care deţine un astfel de pistol lucrează în medii în care este supusă riscurilor venite din partea altor persoane;

–    Şoferii de tir pot avea nevoie de pistoale pentru autoapărare având în vedere faptul că a crescut criminalitatea;

–    Persoanele care călătoresc des în suburbii sau zone foarte periculoase în oraşe sau în afara lor;

–    Pistoalele de autoapărare pot fi utile tuturor celor care se simt ameninţaţi din diverse motive.

Ce se întâmplă dacă acestea cad în mâini greșite? Este cea mai bună opțiune pentru a proteja de criminalitate?

Aceste arme de autoapărare nu sunt clasificate ca arme de foc. Prin urmare, ele nu păstrează un control cu privire la achiziționarea acesteia. Deși sunt similare cu cele reale, acestea trebuie raportate înainte de a le achiziționa. În orice loc se comercializează astfel de arme, specialiştii în domeniu oferă sfaturi cu privire la purtarea unei arme „neletale”, arătând oamenilor să nu se teamă de ele şi cum să le folosească corect. Nu ucid, ci doar apară în momente critice; pot salva viaţa, fără să ia una.

Articole relevante