Ce tip de blat de bucătărie să alegi, în funcţie de designul interior

Autor: Revista Caminul

Blatul de bucătărie este adesea folosit atât ca front de lucru, cât și ca spațiu de depozitare, iar din acest motiv este nevoie ca acesta să fie nu doar estetic, ci și foarte rezistent. Pentru a alege cât mai bine tipul de blat potrivit pentru bucătăria ta, iată care ar fi caracteristicile pe care ar trebui să le cauți.

Alege blatul în funcție de dimensiunea bucătăriei tale

Dacă dispui de un spațiu generos în bucătărie, atunci vei putea cu ușurință să jonglezi cu piesele de mobilier. În cazul bucătăriilor mici lucrurile pot fi ușor mai complicate, pentru că este nevoie de o dispunere eficientă a mobilierului, însă există soluții și pentru aceste situații. Ia măsurătorile necesare și comanda-ti online un blat de bucatarie de la Mathaus pentru a te convinge că orice tip de bucătărie poate beneficia de un blat estetic și rezistent. Vei vedea că vei găsi dimensiuni diverse, dar și culori și forme care să se potrivească de minune indiferent de modul în care este dispusă bucătăria ta.

Alege blatul în funcție de culoarea camerei 

Deși ar părea lipsit de importanță acest aspect, în realitate el contează foarte mult deoarece culorile dau senzația de unitate a locuinței. Nu alege culori prea contrastante pentru blatul de bucătărie, ci încearcă să le alegi din zona culorilor potrivite bucătăriei tale. În caz contrar vei observa că bucătăria ta pare mai mică, adică total opusul nevoii de spațiu, pe care o căutăm întotdeauna în casele noastre. 

În general nuanțele aferente bucătăriei merg în zona de alb, bej sau maro, însă există și persoane care preferă jocurile de culoare, prin interpunerea nuanțelor de roșu, negru, verde sau albastru. Un element foarte important pentru bucătărie din punct de vedere al culorii este folosirea nuanțelor de argintiu, prin prisma faptului că obiectele electrocasnice aduc adesea la vedere elemente cromate menite să le îmbunătățească aspectul.

Alege blatului de bucătărie în funcție de utilizare

Dacă ai nevoie de o simplă masă sau de un element de depozitare cât mai estetic, atunci blatul poate fi ales din lemn sau din rășină epoxidică. Pe de altă parte, dacă îți dorești un blat foarte rezistent, care va fi folosit și ca post de lucru pentru gătit, atunci vei avea nevoie de blaturi foarte rezistente, precum cele din piatră naturală. În oricare dintre cazuri însă vei avea nevoie de blaturi rezistente, care să se comporte cât mai bine în timp și care să răspundă cerințelor tale. Spre exemplu, blaturile din granit sunt foarte folosite în cadrul măcelariilor sau a cofetariilor, pentru că una dintre caracteristicile de bază ale blaturilor din piatră naturală este îngrijirea facilă și posibilitatea de a igieniza foarte bine suprafețele. Piatra naturală nu se pătează și nu se sparge (granitul), drept pentru care se pot efectua operațiunile uzuale de lucru pentru pregătirea elementelor. 

Alege blatul de bucătărie în funcție de numărul de utilizatori

Numărul de persoane care utilizează bucătăria poate da informații despre tipul blatului pe care ar trebui să îl alegi. Dacă vorbim despre bucătării mari (cum sunt spre exemplu bucătăriile pentru hoteluri, restaurante sau fast-food-uri) în care se gătește des, va fi nevoie de un upgrade la nivel de blat de lucru, în vreme ce pentru puțini utilizatori sunt potrivite spațiile mai mici, în speță blaturile și mesele mai restrânse din punct de vedere al dimensiunilor. 

Blatul de bucătărie are un rol foarte important în cadrul bucătăriei, iar bucătăriile moderne aduc din ce în ce mai mult în discuție utilizarea unor elemente care să faciliteze și să optimizeze timpul petrecut în bucătărie.

Articole relevante