Ce trebuie să ai în vedere în achiziționarea unei uși de exterior?

Autor: Revista Caminul

Din moment ce primele impresii întotdeauna contează și casa poate să facă un statement despre personalitatea dvs, primul element care îi întâmpină pe oaspeți este chiar ușa casei sau apartamentului dvs.

Dacă doriți să vă schimbați casa sau doar să faceți mici schimbări la apartamentul dvs, cumpărarea de noi uși de exterior vă va oferi o oportunitate excelentă de a crea o primă impresie care să vă proiecteze stilul.

Uneori, având numeroase opțiuni la dispoziție, cumpărarea unei uși poate deveni copleșitoare. Iată, așadar, câteva sfaturi pentru cumpărarea ușilor exterioare, astfel încât să luați o decizie informată.

Întrebați-vă dacă sigur este timpul să vă înlocuiți ușa

Mai întâi, va trebui să determinați dacă ușa exterioară trebuie sau nu înlocuită. Daunele fizice (fisurile, deformarea, putrezirea, găurile și zgârieturile) sunt ușor de văzut. 

O simplă inspecție atât a interiorului, cât și a exteriorului ușii exterioare vă va ajuta să identificați toate daunele fizice. Va trebui să stabiliți dacă se află sau nu într-o stare suficient de rea pentru a justifica o nouă ușă. 

În plus, schimbarea ușii se poate realiza și din motivul siguranței. Casa dvs. este poate fi sigură doar dacă ușa de la intrare oferă securitate. De aceea, este atât de important ca ușile să fie fabricate din materiale rezistente la șocuri fizice și să dispună de accesorii care împiedică acțiunea persoanelor răuvoitoare.

Trebuie să înțelegeți terminologia ușilor

Este important să știți ce înseamnă, astfel încât să puteți alege ușa potrivită pentru casa dvs. 

 • Carcasă / garnitură: element care înconjoară rama ușii
 • Foaie ușă: suprafața efectivă a ușii
 • Șild: plăcuță montată în dreptul mânerului și broaștei pentru a oferi protecție gurii cheii
 • Balama: element de feronerie care prinde ușa de cadru
 • Panouri: modele dreptunghiulare pe ușa folosită pentru aspect
 • Inswing: o ușă care se deschide spre interior
 • outswing: O ușă care se deschide spre exterior

Creați o primă impresie excelentă cu ușa de exterior dintr-un material de calitate

Faceți o primă impresie minunată și o amintire durabilă cu o ușă de intrare frumoasă. Fie că sunteți în căutarea unui aspect elegant, a unei durabilități superioare sau a unei eficiențe energetice fantastice, există o ușă perfectă pentru dvs.

 1. Ușile de lemn – oferă un aspect tradițional și elegant, care va îmbunătăți atractivitatea casei. Ușile din lemn sunt robuste și sigure.
 2. Ușile din oțel – potrivite atunci când căutați o securitate și o durabilitate superioare. Multe dintre ele sunt fabricate din oțel superior și sunt mai greu de lovit sau de îndoit. Ușile din oțel sunt, de asemenea, rezistente la foc, deformări și crăpături.
 3. Uși din fibră de sticlă – fibra de sticlă este ușor de întreținut, ceea ce înseamnă că nu va trebui să cheltuiți bani suplimentari în fiecare an pentru întreținerea ei.

Accesoriile pot îmbunătăți ușile exterioare

Accesoriile pentru uși sunt o modalitate excelentă de a completa aspectul sau de a îmbunătăți funcționalitatea ușii exterioare:

 • Sonerii și încuietori 
 • Sticlă decorativă, lumini laterale și traverse
 • Mâner, ciocănitoare și sloturi pentru poștă

Concluzii

Înlocuirea ușilor exterioare nu este o sarcină ușoară. Dacă doriți o ușă de exterior sigură, durabilă, eficientă din punct de vedere energetic și care să facă o declarație despre dvs, specialiștii Rom Decor îți stau la dispoziție cu cea mai variată gamă de uși de exterior și servicii de consultanță personalizate.

Articole relevante