Idei originale pentru mobilierul de grădină: de ce să alegi elemente din beton

Autor: Revista Caminul

Știm cât de importantă este grădina ta pentru tine, aceasta fiind adesea locul în care te duci să te liniștești, să te bucuri de natură sau de timp de calitate alături de cei dragi. Dar, pentru a fi cu adevărat o oază de relaxare și de încărcare cu energie pozitivă, grădina  trebuie să fie amenajată în mod corespunzător. 

Totuși, există atât de multe posibilități și parcă te simți descurajat, nu-i așa? Recomandarea noastră, ca să-ți scoți cu adevărat grădina din anonimat, este s[ optezi pentru elemente din beton. Acestea sunt foarte la modă în ultima vreme și prezintă o serie de avantaje implicite. Desigur, există și câteva aspecte mai puțin plăcute. Află despre toate acesta în rândurile următoare. 

Avantajele mobilierului de grădină din beton 

Iată de ce beneficii te poți bucura dacă alegi mobilier pentru curte din pavele de beton sau din elemente prefabricate din beton vibropresat. 

Versatilitate 

În ceea ce privește mobila de grădină din beton, opțiunile sunt practic nesfârșite. Poți alege varianta griului clasic al betonului pentru un design cuminte sau poți folosi o varietate de alte culori. Variantele sunt multiple și în ceea ce privește designul: de la bucăți solide de beton pentru un aranjament cu tentă geometrică sau artistică, până la cele realizate din suprapunerea elementelor din beton vibropresat. Spațiul construit va avea astfel un aspect deosebit de impunător. Poți face aproape orice din elemente de pavaj din beton, de la bănci, scaune și mese până la baruri și chiar paturi din beton peste care poți așeza o saltea confortabilă și bine izolată. 

Stil ușor adaptabil 

Așa cum spuneam și mai sus, multitudinea de forme și dimensiuni pe care le pot lua obiectele din beton te pot ajuta fie la conceperea unui design minimalist, fie a unuia elegant. Indiferent de stilul existent al casei și grădinii, mobilierul din beton se va simți ca acasă. 

Extrem de ușor de întreținut 

Probabil unul dintre cele mai importante avantaje ale obiectelor de mobilier din beton este procesul extrem de ușor de întreținere. Mai ales în cazul în care nu alegi să combini acest tip de mobilier cu cel din lemn sau fier, singura ta datorie va fi să le speli din când în când, betonul fiind extrem de rezistent la intemperii de orice fel prin compoziția sa. 

Poți confecționa singur mobila 

Da, chiar dacă pare dificil la prima vedere, pasionații își pot confecționa singuri mobilierul de beton în funcție de gusturi și preferințe. Stai liniștit, nu vei avea nevoie de cine știe ce aptitudini. Vei putea să construiești după propria-ți idee din pavele lipite cu adeziv sau  sa sapi o groapă, să folosești o matriță în care să torni betonul și eventual să-l vopsești la final. 

Dezavantajele mobilierului de grădină din beton

Ei bine, nimic nu este perfect, iar mobilierul de grădină din beton nu face excepție. Acesta va fi extrem de greu și de solid, deci nu îl cumpăra în ideea că vei realiza mai târziu un plan al curții. Odată ce l-ai așezat sau fixat, cel mai probabil va rămâne în acel loc.

Acestea fiind zise, sperăm că ți-ai făcut o idee generală despre mobilierul din beton sau din pavele de beton și astfel vei lua o decizie informată. 

Articole relevante