Ce trebuie sa stii despre constructiile metalice?

Autor: Revista Caminul

Ce trebuie sa stii despre constructiile metalice?

Iata doar cateva dintre motivele pentru care vedem ca metalul este folosit din ce in ce mai mult in constructia celor mai impresionante cladiri de astazi, iar compania Evobuild nu face exceptie.

Versatilitate

Metalul acoperit are astazi capacitatea de a fi o selectie nesfarsita de culori si poate imula un numar tot mai mare de texturi , inclusiv asfalt, piatra, beton, siding hambar si alte materiale. A existat o cerere uriasa pe piata pentru aplicarea de invelisuri inovatoare pentru schimbarea culorilor, care ofera un aspect bilateral si colorat. Cu produse metalice texturate, arhitectii pot satisface cerintele clientilor pentru profunzime vizuala si designuri care le diferentiaza pe piata si confera cladirilor lor un aspect unic.

Capabilitati interioare

Recent, metalul preimprimat a devenit popular in procesul de constructie pentru numarul sau de aplicatii interioare. Indiferent daca este vorba despre pereti interiori, suprafete, tavane sau ferestre, folosind metale acoperite pot aduce toata durabilitatea si frumusetea folosita pentru aplicatiile sale exterioare in interior. De exemplu, sistemele de gresie cu tavane suspendate din birouri si aeroporturi folosesc adesea panouri metalice acoperite pentru greutatea lor usoara, aspectul decorativ, durabilitatea, calitatea ridicata si calitatea izolarii fonice.

Durabilitate

In cazul produselor metalice texturate, panourile metalice dureaza mai mult decat materialele pe care le imita, cum ar fi lemnul sau ardezia. Panourile metalice sunt proiectate pentru a rezista elementelor meteo dure si asigura o rezistenta excelenta la coroziune prin pretratare si acoperiri multiple. Acoperirile sunt apoi aplicate pe ambele parti ale metalului pentru a-i imbunatati durabilitatea pe termen lung. Vopseaua texturata este, de asemenea, conceputa pentru a fi foarte rezistenta la zgarieturi si reduce aspectul conservei de ulei, a scobitorilor si a altor imperfectiuni gasite pe panourile lungi.

Ecologicã

Acoperirea reflectorizanta a panourilor metalice protejeaza substratul acoperisului de radiatiile UV daunatoare, care prelungeste durata de viata a acoperisului, economisind costurile de inlocuire. Metalele au o viata foarte lunga si pot fi reciclate, astfel incat cladirile care folosesc produse metalice reduc, de asemenea, deseurile cu materiale de depozitare, emisiile de CO 2 si temperatura suprafetei acoperisului cu pana la 30 de grade F. Designerii care folosesc aceste produse pot ajuta la calificarea cladirilor si castigati credite si economii fiscale pentru LEED, Energy Star si respectarea acoperisului rece.

Prin frumusetea, viata lunga si puterea lor, nu este de mirare ca arhitectii vor sa includa produse metalice in constructia cladirilor. Pe masura ce progresele stiintifice continua, industria se poate astepta la o mai mare inovatie in culori, texturi si durabilitate, care va impinge industria spre posibilitati infinite in proiectarea cladirilor.

Durabilitatea unei cladiri metalice pre-proiectate este un punct de vanzare imens. Aceste cladiri pot rezista la elemente – de la ploi abundente si ninsori pana la vanturi mari sau chiar tornade si cutremure. Adaugarea unor  galvalume – un compus din aluminiu – panourilor din otel poate impiedica ruginirea pentru a-si spori si mai mult durata de viata. Mai mult, cladirile din otel sunt incombustibile, ceea ce inseamna ca nu pot fi distruse de incendiu.

Articole relevante