Cea mai simpla reteta pentru momentele in care aveti musafiri neanuntati la cina – pui la cuptor

Autor: Revista Caminul

Unele familii au multi prieteni si rude care vin anuntati sau neanuntati la masa, iar in acele momente, singurul lucru care le intereseaza pe gazde este ce le ofera invitatilor delicios, hranitor si rapid de preparat.

Una din cele mai simple retete care poate fi preparata pentru familie, cat si pentru invitatii inopinati la cina este cea de pui la cuptor. Puiul la cuptor este deliciul intregii familii, mai ales daca este preparat pe sticla si are gustul puiului la rotisor cumparat de la fast-food, insa este o varianta mult mai delicioasa si mai sanatoasa.

Ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara un pui la cuptor?

Prepararea retetei de pui la cuptor este foarte simpla si nu necesita multe ingrediente. Pentru patru persoane, spre exemplu, este suficient un pui de 1,5-2 kilograme La Provincia, o jumatate de ceasca de ulei, o ceapa mare, 5 catei de usturoi, cateva frunze de dafin, un mar taiat felii, rozmarin, coriandru, boia de ardei iute sau dulce, vin alb sec (cateva linguri), piper si sare. Va fi nevoie si de o sticla (din sticla), de 500 sau 750 de ml, in functie de marimea puiului si a cuptorului.

Cum se prepara puiul la cuptor?

Reteta de pui la cuptor este simpla. puiul se marineaza pentru a se fragezi, se curata la interior si la exterior de pielea in exces, grasime, de tuleie si se indeparteaza organele ramase in interior. Separat se amesteca boiaua, sarea, piperul, rozmarinul, coriandrul si uleiul intr-un recipient mic si ulterior se unge puiul cu acest amestec. Timp de minim o ora jumatate-doua, puiul astfel preparat se lasa la marinat la frigider.

Intre timp, se pregateste cuptorul la 180 de grade. Se pun ceapa taiata si marul in sticla de bere, alaturi de boabele de piper, frunzele de dafin si apa calda pana se umple sticla. Se aseaza sticla intr-o tava de cuptor si se completeaza cu doua pahare de apa calda si vinul, precum si cu usturoiul pisat.

Se unge puiul cu ulei utilizandu-se o pensula, la interior si la exterior, se fixeaza puiul cu ciocanelele in jos pe sticla si se lasa la cuptor pentru o ora si 50 de minute. O data la 15 minute se deschide cuptorul si se unge cu amestecul din tava, folosind o lingura. Cand preparatul este gata, se lasa la odihnit timp de 10 minute.

Cum se poate servi puiul la cuptor

Puiul la cuptor pe sticla are gustul unui pui la rotisor, este fraged la interior si la exterior. Unele gospodine aleg sa taie cativa cartofi si cativa morcovi in tava in care este asezata sticla, pentru a se coace cu grasimea ce se scurge de la pui. Se serveste alaturi de diferite sosuri, salate si garnituri.

Articole relevante

Lasa un comentariu