Cum organizezi nunta de vis pas cu pas

Autor: Revista Caminul

Dupa ce marele eveniment a avut loc, iar cererea in casatorie a fost lansata, mirilor nu le raman decat cateva luni la dispozitie pentru a pune la punct toate detaliile necesare in vederea organizarii petrecerii de nunta. De la alegerea nasilor, a verighetelor, a rochiei de mireasa, pana la alegerea fotografului, a celui mai bun salon nunta Ploiesti, totul pare atat de complicat, insa important pentru cel mai emotionant moment din viata mirilor.

Principalii pasi pentru organizarea unei nunti

Inainte de a incepe pregatirile propriu-zise, mirii trebuie sa aleaga data nuntii si nasii. Pastrand traditia, mirii trebuie sa mearga la nasi acasa si sa le ceara acordul de a le fi parinti spirituali. Apoi incepe adevarata alergatura. Mirii trebuie sa ia in calcul alegerea locatiilor in care urmeaza sa aiba loc fericitul eveniment, dar si petrecerea de dupa.

Cununia civila va fi oficiata la Starea Civila, in timp ce ceremonia religioasa necesita alegerea unei biserici din toate cele cate exista in oras. Urmatorul pas este ca mirii sa aleaga restaurantul unde va avea loc petrecerea de nunta. Restaurantul trebuie rezervat destul de devreme, deoarece cererea este destul de mare. O data cu alegerea restaurantului, mirii pot stabili de comun acord si meniul, dupa o degustare a acestuia, oportunitate oferita de reprezentantii Seva Events.

Dupa ce s-au pus de acord in toate conditiile enumerate anterior, mirii trebuie sa se orienteze catre cautarea unui fotograf bun, a unui dj sau a unei formatii care sa cante la nunta. De asemenea, avand in vedere felul in care arata salonul de nunta in care aleg sa isi distreze invitatii, organizarea meselor si a ringului de dans, mirii trebuie sa isi alcatuiasca o lista cu invitatii care vin si cum ii vor aseza la masa, in functie de gradul de rudenie si de prietenii.

Ultimele detalii pentru organizarea petrecerii de nunta la restaurant

Ultimele detalii au loc pe ultima suta de metri, cand mirii deja au si rochia de mireasa si costumul de mire pe umeras. Acestea fac referire la folosirea covorului rosu la biserica, la folosirea unor metode inedite de a atrage atentia invitatilor si de a crea amintiri placute, precum eliberarea porumbeilor sau a fluturilor, dar si amenajarea salii la restaurant in functie de tematica nuntii, de la aranjamente florale, pana la decoratiuni cu o anumita tematica sau pe o anumita culoare.

Nu in ultimul rand, pentru a face o surpriza invitatilor, mirii trebuie sa ia lectii de dans si sa le ofere acestora un moment minunat si intens repetat, cu efecte de fum, artificii sau baloane de sapun. Orice petrecere de nunta care are loc in cadrul salonului Seva Events se va dovedi o adevarata reusita, daca pregatirile incep din timp si mirii se pun de acord in orice privinta.

Articole relevante