Criterii de achizitionare a unui interfon wireless bun

Autor: Revista Caminul

In ultimii ani, atat locatarii blocurilor, cat si proprietarii de case sau de vile au ales sa isi monteze interfoane si videointerfoane pentru a se simti mai in siguranta, pentru a putea raspunde cu incredere la usa si pentru a evita jafurile si incidentele neplacute. Achizitia unui interfon nu este deloc o sarcina usoara, mai ales ca informatiile care se gasesc pe site-uri sunt prea scurte si tehnice, iar persoanele nespecializate in domeniu nu cunosc semnificatia unor date.

Cele mai noi modele de interfoane sunt cele fara fir, purtand denumirea de interfon wireless. Alegerea unui interfon wireless depinde de mai multi factori si de anumite criterii pe care utilizatorii trebuie sa le cunoasca.

Cum alegi un interfon wireless

Interfoanele wireless sunt impartite in doua mari categorii: video si audio. Interfoanele audio se adreseaza scarilor de bloc si apartamentelor, permitand numai comunicarea verbala. Daca utilizatorii isi doresc mai mult de la un astfel de dispozitiv, pot opta pentru modelele de interfoane wireless video, care le permit sa si vada vizitatorul, pe langa posibilitatea de a vorbi cu acesta.

In acelasi timp, utilizatorii au posibilitatea de a securiza si de a monitoriza propria locuinta si de a evita ofertele vanzatorilor ambulanti, de a le bloca accesul cersetorilor sau al promotorilor de alte religii. Un videointerfon wireless permite utilizatorilor sa vada cu ochii lor daca vizitatorii sunt cu adevarat cine declara ca sunt.

Un interfon wireless trebuie sa aiba o raza de actiune cuprinsa intre 50 si 300 de metri pentru a fi cu adevarat util, iar claritatea sunetului trebuie sa fie un criteriu important de care sa tina cont utilizatorii. Sunetul trebuie sa fie curat, fara distorsiuni, mai ales pentru modelele de interfoane wireless audio.

In ceea ce priveste functiile interfonului, acestea sporesc confortul utilizatorilui si influenteaza in mod direct performantele dispozitivului. Cele mai importante functii sunt cele de apel, comunicare si deschiderea usii.

Videointerfoanele wireless trebuie sa fie capabile sa filmeze si sa fotografieze totodata, iar informatiile sa fie stocate pe memoria interna a dispozitivului. Functia „nightvision” este foarte importanta, deoarece, gratie acestei functii, utilizatorii vor putea sa vada cine suna noaptea la poarta, chiar si in conditii mai slabe de iluminare.

Nu in ultimul rand, cumparatorii de interfoane wireless trebuie sa tina cont si de rezistenta in timp si de temperatura de functionare. Un astfel de interfon trebuie privit ca o investitie pe termen lung, care nu ar trebui sa fie schimbat la scurt timp de la achizitionare. De aceea, cumparatorii trebuie sa aleaga un produs cu o carcasa robusta care va rezista mai bine la zgarieturi si socuri repetate, la temperaturi cuprinse intre –20 si +60 grade Celsius.

Magazinul online Foxys ofera o mare varietate de interfoane wireless cu o acuratete ridicata, astfel incat utilizatorii sa obtina o imagine clara in timp real si sa stie cui ii deschid usa, fara teama de a fi pradati de hoti sau de a lasa sa intre in casa persoane cu intentii dubioase.

Articole relevante