Cum alegi mobilă pentru un living minimalist

Autor: Revista Caminul

Atunci când îți imaginezi cum va arăta livingul tău decorat în stil minimalist, care este primul lucru care  îți vine în minte?

Vezi deja cu ochii minții o încăpere generoasă, inundată în lumină și culori neutre, cât mai deschise, cu mobilier contemporan, fără culori care ies în evidență și poate o piesă statement care se remarcă?

Dacă visezi cu ochii minții, ești deja mai aproape de a da viață acestui living în stil minimalist pe care ți-l dorești. Cu toate acestea, atunci când începi marea transformare a interiorului, uneori lucrurile nu stau chiar așa. Pentru a putea recrea un living în stil scandinav, va trebui în primul rând să lucrezi cu propriile convingeri. Dacă îți dorești că totul să iasă conform așteptărilor, va trebui să renunți la o mulțime de obiecte inutile, să eliberezi cât mai mult spațiu și să înveți să trăiești doar cu acele lucruri esențiale care te înconjoară. În timp, îți vei da seama că de fapt doar acelea îți sunt necesare și că “less is more” poate deveni un stil de viață și pentru tine.

Atunci când te decizi să renunți la lucrurile inutile și să te concentrezi doar asupra celor de care ai reală nevoie, începe prin alegerea mobilierului pentru living.

Alege calitatea și nu cantitatea

Ceea ce poate complica cel mai mult demersul de a transforma livingul într-un decor minimalist pot fi cele câteva obiecte cu care vei jongla.  Fie că este vorba de o masă de cafea, de câteva scaune moderne care ți-au plăcut sau de canapeaua aleasă pentru această încăpere, fiecare piesă trebuie luată în considerare. Ține cont că scopul final este să mobilezi un spațiu care să fie confortabil pentru toată lumea care își petrece timpul aici. De aceea este recomandat să alegi calitatea și nu cantitatea și să investești în piese clasice care vor trece testul timpului, rămân în trend și care vor continua să te surprindă chiar și după ceva timp. Alege piese bine făcute care sunt realizate să reziste utilizării zilnice, mobilierul minimalist trebuie să fie practic, până la urmă.

Totul trebuie să fie simplu

Mobilierul simplu cu linii curate este ideal pentru o încăpere decorată în stil minimalist. Evita piesele care sunt prea încărcate, cele cu ornamente sau modele. Nu alege mobilă care nu are un aspect modern sau care este prea tradițională, pentru că nu te va ajuta să construiești un decor minimalist.

Alege o piesă statement

Nu îți dorești că atunci când intri în livingul decorat în stil minimalist să sară în ochi o mulțime de elemente, însă este nevoie totuși să optezi pentru o piesă de mobilă care iese în evidență. Dar chiar și așa nu alege un element care să fie încărcat de modele, imprimeuri și alte ornamente. Păstrează aceeași linie de simplitate și suplețe, ca și până aici.

La Mozaiq Studio găsești piese de mobilier modern în stil minimalist. Te așteaptă aici o gamă variată de produse care te vor ajuta să obții acest stil modern, scandinav, minimalist în casa ta.

Articole relevante