Terasele și balcoanele, pe lângă funcția lor de utilitate neîndoielnică, sunt și niște elemente foarte importante în arhitectura clădirilor de orice natură. Din păcate, tot ele sunt și zonele dintr-o construcție care cauzează cele mai multe probleme utilizatorilor în ceea ce privește durabilitatea și impermeabilitatea straturilor de pardoseală. Lucrările corect efectuate de hidroizolații executate de o firmă cu experiență în domeniu precum Conduraru Grup pot fi soluția ideală.
Tipuri de probleme la o terasă sau balcon:
De obicei, distrugerea terasei sau a balconului începe cu zona de streașină care începe să aibă probleme. Iar dacă o acoperire de acest gen nu există, degradarea este și mai rapidă.
Cea mai populară formă de finisare corectă a teraselor și balcoanelor este podeaua din plăci ceramice (gresie) cu un strat adeziv cu izolație sub plăci realizată dintr-un mortar de etanșare.
Burlanele de scurgere, ca și țevile de picurare încastrate în pardoselile balcoanelor, fabricate în mod obișnuit din metal sunt supuse coroziunii rapide, iar marginile podelei aflate de-a lungul acestora trebuie foarte atent sigilate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, se poate ajunge la niște distrugeri extrem de grave și la formarea infiltrațiilor pe terasă și balcon
Soluții de hidroizolații:
În prezent, cel mai popular sistem pentru realizarea straturilor de podea pe balcoane și terase este sistemul bazat pe utilizarea izolației din mortar de etanșare, pe care sunt așezate plăci ceramice direct pe mortarul adeziv.
Un element important al sistemului este finisarea corectă a zonei de streașină. Un profilul din aluminiu care este acoperit cu un strat de poliester de înaltă calitate, asigurând o rezistență completă la coroziune, asigură profilului un aspect estetic și durabil. Este foarte important ca materialele achiziționate să fie destinate utilizării în exterior.
Una dintre cele mai importante probleme este asigurarea balconului cu o izolație hidrofobă adecvată. Condițiile meteo dificile și schimbătoare pot determina deteriorarea treptată a structurii balconului. Și nu doar atât. Acest lucru are ca rezultat nu numai deteriorarea valorilor estetice ale balconului respectiv, ci și capacitatea portantă a întregii structuri, ceea ce este direct legată de siguranța noastră. Protejarea împotriva umezelii este o sarcină foarte importantă și trebuie făcută într-un mod cât mai profesionist.
Unele dintre preparate sunt adăugate la mortarul de ciment, în timp ce altele sunt aplicate direct pe suprafața de beton a balconului. În funcție de selecția produsului, putem obține o acoperire rigidă sau flexibilă, dar în ambele cazuri izolația va fi strânsă și durabilă.
Atunci când alegeți specificul potrivit pentru un anumit tip de finisaj, amintiți-vă că, în cazul plăcilor ceramice, merită să vă concentrați asupra izolației flexibile. Pe de altă parte, dacă avem o suprafață de balcon din beton, acoperirile rigide, care vor juca un rol similar cu folia, vor oferi proprietăți mai bune.
Indiferent de tipul de izolație pe care îl alegem, este foarte important să respectăm regulile constructive. Implementarea protecției descrise împotriva umezelii nu este dificilă, dar dacă depășește capacitățile noastre, merită să fie externalizată către o companie specializată.
De asemenea, este important să alegeți materiale de înaltă calitate, deoarece chiar și cea mai bună tehnică de lucru nu va oferi o protecție adecvată împotriva apei, dacă preparatele sunt ineficiente. Orice compromis în selectarea materialelor sau neglijența efectuată în cursul lucrării va duce la necesitatea corecțiilor și, în consecință, a costurilor suplimentare.