Cum să-ți decorezi casa în ton cu tendințele anului 2022

Autor: Revista Caminul

Anul 2022 vine cu mari surprize, mai ales în ceea ce privește trendurile în materie de design interior. Dacă ești pe punctul de a-ți redecora locuința și nu știi care sunt elementele de care trebuie să ții cont pentru a avea un decor la modă, te ajutăm noi în rândurile următoare cu cele mai noi tendințe de care trebuie să ții cont anul acesta: 

  • Folosește culorile în tendințe 

Dacă te afli în plin proces de amenajare și nu ești hotărât în ceea ce privește culorile potrivite pentru dormitor sau culorile potrivite pentru bucătărie, acum poți lua în calcul nuanțele Pantone în tendințe ce-ți vor transforma locuința într-un spațiu de vis. Pantone Color Institute nu a întârziat cu anunțarea culorii anului 2022, iar câștigătoare a fost PANTONE 17-3938 Very Peri. Această culoare este definită de Pantone ca o nuanță dinamică de albastru rezultat dintr-o combinație de albastru care vine cu un ton calmant, alături de un ton blând de roșu care adaugă puțin însuflețire și energie.

  • Adaugă o notă retro 

După cum bine știi, trendurile revin, iar în 2022 notele retro ale anilor 70 nu trebuie să lipsească din locuința ta. Interioare cu nuanțe neutre, tonuri de portocaliu și verde ce luminează spațiul, alături de piese vintage la modă. Altele elemente specifice anilor 70 sunt formele geometrice ce pot fi integrate prin tapet sau fototapet, motive florale, mobilier cu colțuri rotunjite, cât și accesorii vintage. 

  • Se poartă accentele negre

Accentele negre sunt puternice și nu vor fi trecute niciodată cu vederea. De aceea, designerii de interior recomandă ca acestea să fie integrate în casa ta pentru un plus de personalitate, oferind și o conotație minimalistă încăperilor. Lateralele meselor, dulapurilor, cât și lămpile negre vor adăuga un plus de contrast spațiului. Poți adăuga câteva accente negre și pe pereți, cu ajutorul unor tablouri canvas abstracte, ce vor arăta inedit în livingul tău. Arta abstractă pornește de la utilizarea unor elemente simple, precum linia, forma și culoarea pentru a crea o compoziție ce reflectă idei, concepte sau sentimente, iar în anul 2022 trebuie să fie integrată în locuința ta. 

  • Apelează la materiale naturale 

În acest nou an este important să fim mai apropiați de natură și să ne conectăm cu energia acesteia. Așa că îți recomandăm să aduci în locuința ta cât mai multe elemente și materiale naturale. Pe lângă multe plante naturale de care să ai grijă să se dezvolte sănătos, poți folosi materiale precum piatra, lâna, bumbacul, inul, lemnul. Așadar, cele mai potrivite sunt perdelele din in, mesele din lemn masiv, podea din piatră și pături din bumbac sau lână. 

În concluzie, ține cont de cele mai noi tendințe ale anului 2022 pentru un decor de invidiat în care să te simți minunat. 

Sursa foto: Freepik.com 

Articole relevante