Echipamente frigorifice pentru magazinul tău

Autor: Revista Caminul

Echipamentele frigorifice îndeplinesc două funcții principale: afișarea produselor la vânzare și păstrarea prospețimii acestora pe perioada maximă indicată de producător. În zilele noastre, fiecare punct de vânzare cu amănuntul sau unitate de catering nu poate funcționa pe deplin fără echipamente de refrigerare.

Vedeta incontestabilă a oricărui magazin cu produse alimentare: vitrina frigorifică orizontală

Dacă în chioșcurile mici de vânzare cu amănuntul unele dintre produsele ce se comercializează pot fi depozitate fără frigidere, magazinele mai mari nu se pot lipsi de vitrine frigorifice orizontale

Acest lucru este impus de regulile de vânzare a produselor alimentare care se pot deteriora într-un timp scurt lăsate în mediul ambiant sau dacă perioada de valabilitate a acestora este strict limitată. Pentru astfel de mărfuri sunt prevăzute condiții speciale de depozitare, în echipamente de congelare sau refrigerare. Cârnați, brânzeturi, produse lactate, prăjituri, produse din carne sau pește, salate, semifabricate, toate se pot păstra bine în diferite tipuri de vitrine frigorifice orizontale.

Echipamentele comerciale frigorifice închise și deschise sunt răspândite astăzi pretutindeni. 

Într-o vitrină frigorifică orizontală cu acces direct, clienții magazinului pot ridica produsele ce îi interesează, pot citi compoziția și pot verifica data de expirare. Aceste vitrine frigorifice cu autoservire sunt extrem de apreciate de către consumatori. 

O a doua categorie de vitrine frigorifice orizontale sunt cele închise pentru public. În cazul lor, clienților nu le este permis accesul la produse, doar vânzătorul poate lua produsul la cererea consumatorului, servirea se realizează doar la tejghea.

Vitrină frigorifică orizontală sau verticală? Până la urmă pe care o alegi ca antreprenor?

În funcție de produsele care urmează să fie răcite în echipamentul de congelare sau refrigerare, poți face o alegere în favoarea unei vitrine orizontale sau verticale. Acestea din urmă sunt în esență un soi de frigidere profesionale cu o ușă transparentă și rafturi iluminate, diferențiindu-se unele de altele prin modul în care deschid ușile (există uși batante, glisante sau „uși de compartiment”). 

Cel mai adesea, vitrinele verticale sunt folosite pentru răcirea băuturilor și pentru produse de patiserie sau cofetărie. Ele sunt cel mai adesea de înălțimea medie a unui om, iar mărfurile sunt aranjate pe rafturi. 

Vitrinele frigorifice orizontale, de regulă, sunt montate pe podea, deși există și vitrine reci orizontale de blat. De asemenea, vitrinele frigorifice orizontale pot avea lungime diferită și pot ocupa zone diferite, pe lângă perete, la o anumită distanță de acesta sau chiar în mijlocul zonei de tranzacționare, asemeni unor insule.

Regimuri de temperatură diferite ale vitrinelor frigorifice orizontale

Echipamentele frigorifice diferă și în privința parametrilor de temperatură. Anumite mărci și modele sunt concepute pentru congelarea profundă a alimentelor, în timp ce altele servesc doar la menținerea temperaturii potrivite pentru o răcire ușoară a produselor. 

Așa-numitele vitrine orizontale frigorifice „combinate” sunt din ce în ce mai des achiziționate de către magazinele comerciale. 

Cele mai comune sunt vitrinele orizontale combinate care funcționează în intervalul de la -7 la +7 grade Celsius. 

 Vitrinele frigorifice orizontale pot avea capacități diferite

În ceea ce privește capacitatea acestora, se disting vitrine frigorifice orizontale cu un singur nivel, cu două sau chiar mai multe niveluri. După lățime, se disting vitrinele „înguste”, „medii” și „late”. Acesta din urmă poate avea mai mult de 120 de centimetri lățime, fiind extrem de adânci și implicit de încăpătoare. 

Vrei mai multe informații și un loc de unde poți comanda ușor online modelele de vitrine frigorifice de care ai nevoie? Specialiștii TC Romania Crown Cool îți vor da cu profesionalism sfaturile de care ai nevoie pentru a cumpăra ceea ce îți trebuie pentru afacerea ta HoReCa!

Intră pe tcromania.com chiar acum pentru detalii și achiziționare! 

Articole relevante