Cum se ingrijeste un caine eficient in 2020

Autor: Revista Caminul

Saloanele de animale de companie ofera o gama completa de servicii de ingrijire si multe persoane aleg sa se foloseasca de serviciile lor. Preturile sunt adesea accesibile si toate detaliile sunt lasate la dispozitia profesionistilor. Cu toate acestea, pentru o gama larga de motive, nu toata lumea alege sa parcurga aceasta ruta; unii nu fac deloc ingrijirea cainilor, iar altii pur si simplu o fac singuri acasa. In diferite grade, toti cainii necesita ingrijire. Cainii cu par lung trebuie sa fie periati si pieptanati de doua sau trei ori pe saptamana. Caninii cu blana groasa ar trebui sa aiba parul mort pieptanat saptamanal. Acesta va grabi grabi cresterea parului si va evita ca blana sa se incurce. Caninul cu parul mai scurt ar trebui totusi sa fie periat si frecat in mod continuu pentru a-si mentine blana si pielea curata si sanatoasa.

Identificand orice misiune, ingrijirea corespunzatoare necesita atat metoda, cat si instrumentele diferite. Trebuie sa fie folosit un pieptene cu dinti speciali pentru a scoate puricii de pe blana si si manusi pentru ingrijirea cainilor. Pieptene de mangaiat prezinta un design „skip-tooth”; dintii lungi trage parul mort din stratul interior, in timp ce dintii scurti aseaza firele de par. Este, de asemenea, un instrument minunat pentru eradicarea parului mort de pe toate partile corupului din aceasta cauza pentru a beneficia de toate optiunie unui salon canin

Desi spalatul este o parte importanta pentru a pastra pielea si blana cainelui cat mai sanatoase, nu trebuie sa exageram cu el. Majoritatea medicilor veterinari recomanda spalarea unui caine nu mai mult de o data pe luna. Baia frecventa poate usca pielea unui caine si poate duce la  mancarime, ceea ce poate duce la zgarieturi si infectii. In cazul in care un caine trebuie spalat mai des intr-o luna, trebuie utilizat un sampon si balsamuri pe baza de aloe, iar mancarea si suplimentele sa fie cu acizi grasi Omega, acestea trebuie sa le fie administrate pentru a consolida fabricarea uleiurilor de strat pe blana.

Examinarile zilnice, desi sunt solicitante si consuma mult timp pentru proprietar, este cea mai bine recomandare  pentru a mentine aspectul caninului si sanatatea intr-o stare foarte buna. Cainele trebuie verificat pentru taieturi, eruptii a pielii, purici, capuse, denivelari si alti daunatori. Acestea trebuie eliminate si trebuie utilizate antibiotice sau medicamente adecvate, dupa caz. Reactiile alergice la purici atunci cand intra in contact pot cauza eruptii ale pielii si trebuie tratate imediat.

Articole relevante