Curățenia în bucătărie: 3 sfaturi pentru a-ți ușura munca

Autor: Revista Caminul

Să fim sinceri, curățarea bucătăriei este una dintre părțile cel mai puțin plăcute, în special atunci când se adună un morman de vase, aragazul este plin de resturi de mâncare și îți dai seama cât de mult va dura totul. Pentru a evita astfel de situații, este esențial să faci ordine de fiecare dată după ce mănânci sau gătești ceva. Altfel, îți va fi mult mai greu să faci curățenie generală, ajungând în punctul în care nici nu vei ști cu ce să începi.

Totuși, iată câteva sfaturi care ți-ar putea ușura povara de a face curățenie în bucătărie!

1.    Folosește produsele potrivite

În bucătărie există o gamă variată de tipuri de suprafețe și texturi care trebuie curățate, dar dacă folosești produsele nepotrivite, la momentul nepotrivit, s-ar putea doar să-ți pierzi timpul și energia. Utilizează un detergent de bucătărie universal, perfect pentru uz general. Pentru a spăla pe jos, nu uita să folosești și un dezinfectant, deoarece bucătăria trebuie să fie un mediu steril.

De asemenea, un degresant pentru curatare cuptor electric este ceea ce îți trebuie pentru a îndepărta petele neplăcute de grăsime. Trebuie să cureți cu atenție electrocasnicele, folosind un degresant bun pentru a diminua frecarea și posibilitatea de deteriorare a acestora. Folosește perii și bureți de calitate, deoarece îți va fi mult mai ușor să cureți suprafețele și mobilierul.

2.      Combină etapele

Cel mai bun mod de a reduce efortul curățeniei în bucătărie este acela de a te ocupa de mai multe lucruri în același timp, nu pe rând. Poți combina etapele procesul de curățenie. Spre exemplu, curăță și dezinfectează suprafețele în același timp, folosind un detergent a cărui acțiune are ambele efecte.

Pentru a evita timpul petrecut în spălarea aragazului și cuptorului, poți oricând opta pentru electrocasnice care folosesc aer cald și aburi în procesul de gătire. Când bine vorba de friteuza cu aer cald beneficii, trebuie să știi că, pe lângă faptul că mâncarea este gătită într-un mod mult mai sănătos, este foarte ușor de curățat și de întreținut.

3.      Mizează pe minimalism

Poate cel mai important sfat este acela de a renunța la obiectele, ustensilele, aparatele și electrocasnicele inutile. Acestea aglomerează foarte mult bucătăria și, implicit, trebuie curățate periodic deoarece se adună praf pe ele. Și asta pentru că, cel mai probabil, le folosești foarte rar sau chiar deloc, deoarece le-ai cumpărat dintr-un impuls de moment.

Păstrează spațiul din bucătărie ordonat, minimalist. Astfel, nu doar că-ți vei ușura treburile zilnice, vei avea mai mult spațiu unde să te miști, dar și procesul de curățare al bucătăriei va fi mult mai ușor și va presupune mult mai puțin timp. Donează sau dăruiește lucrurile pe care nu le folosești. S-ar putea ca cineva să le găsească o întrebuințare imediată.

Într-adevăr, curățarea bucătăriei poate fi un proces deosebit de solicitant. Pentru a evita asta, fă ordine de fiecare dată după ce gătești sau mănânci ceva. Este mult mai ușor să speli câteva vase, decât un morman întreg care s-a adunat de-a lungul întregii săptămâni. Degresează și curăță suprafețele zilnic, pentru a evita ca acestea să se deterioreze din cauza petelor neplăcute.

Articole relevante

Lasa un comentariu