Vitrinele reci pentru cofetărie: eficiență și design la superlativ

Autor: Revista Caminul

Vitrinele reci pentru cofetărie: eficiență și design la superlativ

Cofetăriile, dar și cafenelele, ceainăriile, precum și alte unități de catering, unde dulciurile și produsele de patiserie sunt vedete ale sortimentului de mărfuri oferite clienților, se bucură de încrederea vizitatorilor. Pentru a parafraza o zicere bine-cunoscută, se poate argumenta că nu există vârste care pot rezista deserturilor gustoase. Chiar și o întâlnire de afaceri va fi mai productivă la o cafea însoțită de o felie de prăjitură sau un produs de patiserie delicios, darămite întâlnirile romantice sau zilele de naștere ale copiilor.

Sortimentul special de produse scos la vânzare al unor astfel de unități necesită și echipamente HoReCa pe măsură. Siguranța alimentară ale acestor mărfuri perisabile depinde de mulți factori dar, în primul rând, de disponibilitatea utilajelor frigorifice profesionale adecvate. Căldura, curenții de aer, umiditatea insuficientă sau excesivă sunt dușmanii produselor de cofetărie. De aceea trebuie înainte de orice să se achiziționeze vitrine specializate pentru prăjituri și produse de patiserie.

Desigur, chiar și într-un dispozitiv convențional, unde este selectat regimul de temperatură adecvat, eclerele, prăjiturile cu frișcă nu se vor deteriora ca aspect și gust. Cu toate acestea, echipamentele special concepute își vor îndeplini sarcina mult mai eficient. Dovadă este faptul că până și proprietarii cafenelelor de patiserie sunt gata să investească foarte mult în aparate frigorifice pentru a-i interesa pe oaspeți într-un tip apetisant de prăjituri, produse de patiserie și pentru a le crește vânzările. Modelele diverse de vitrine frigorifice pentru cofetărie chiar pot face diferența.

Fără îndoială, scopul principal al sistemelor frigorifice este de a asigura prospețimea și gustul produselor dulci. 

Nu mai puțin importantă este și cealaltă funcție a acestora: afișajul produselor ce se comercializează. Vitrinele de cofetărie acționează ca un mijloc de a atrage clienți, așa că trebuie să fie inteligent alese pentru a se potrivi cu conținutul lor. Nu este un secret pentru nimeni că de multe ori cumpărăm dulciuri impulsiv, nu conform planului făcut de acasă, mai ales dacă aspectul acestora ne atrage. Aici, exteriorul vitrinelor va juca un rol pozitiv dacă sunt alese corect.

Care este diferența dintre depozitarea produselor de cofetărie într-o vitrină specială și stocarea lor într-un dulap frigorific clasic? 

În primul rând, pereții laterali, partea din față a vitrinei sunt din sticlă transparentă pentru a nu împiedica vederea. 

În al doilea rând, chiar dacă este vorba de o vitrină frigorifică verticală de cofetărie, care are aceleași dimensiuni cu un dulap frigorific, zona lor de afișare este mai largă. Adesea, rafturile sunt tot din sticlă, plus că se folosește și iluminatul cu leduri. Atât iluminatul, cât și designul rafturilor funcționează unitar pentru a susține ideea principală: de a arăta produse din pozițiile cele mai avantajoase. În dispozitivele frigorifice mai ieftine, doar partea de jos este evidențiată, în timp ce în dispozitivele frigorifice premium, toate rafturile orizontale. 

Aceasta deoarece s-a observat de către psihologi că nivelul vânzărilor depinde în mod semnificativ de designul vitrinelor.

Vitrinele frigorifice de cofetărie sunt împărțite în:

  • vitrine cu suprafața de expunere sporită;
  • ghișee, vitrine desktop destinate acelor unități în care există o gamă largă de produse de desert.

Temperatura din interiorul unei astfel de vitrine variază de obicei de la 0 la +10 grade Celsius. Răcirea poate fi statică sau dinamică. În prima variantă este convenabil să utilizezi echipamentul frigorific menționat pentru produse de cofetărie diferite, în a doua – pentru produse de același tip.

Sfaturi pentru utilizarea vitrinelor frigorifice de cofetărie

Atunci când alegi vitrinele frigorifice, acordă atenție faptului că suprafața maximă de expunere este de o importanță fundamentală. Alege echipamente de cofetărie cu rafturi ușor de rearanjat pe înălțime, cărora le poți schimba unghiul de înclinare.

Rafturile din sticlă sunt instalate în dulapuri de cofetărie pe tije metalice cromate, care îți permit să reglezi înălțimea acestora. 

Modelele de unități frigorifice cu rafturi rotative sunt utilizate pe scară tot mai largă. Acestea sunt echipate cu motoare electrice. Într-o astfel de vitrină frigorifică modernă pentru cofetărie există un panou de control echipat cu butoane: un indicator luminos pentru rețea, altul pentru pornirea răcirii, iluminarea internă și rafturile rotative. De asemenea, se poate seta cu ușurință temperatura dorită și o poți vedea pe un afișaj electronic reflectorizant.

Compania TC Romania Crown Cool este specializată în furnizarea de echipamente pentru sectorul HoReCa, inclusiv vitrine frigorifice profesionale pentru cofetării. Comandă de aici vitrine de cofetărie, telefonic sau online. Compania oferă o gamă largă de echipamente care diferă ca mărime, capacitate de răcire, condiții de temperatură și alte caracteristici. Produse din mai multe categorii de preț îți stau la dispoziție.

Intră pe site-ul tcromania.com să le vezi și comanzi chiar acum!

Articole relevante