Cum să economisiți energie, apă și detergent în timp ce vă spălați hainele?

Autor: Revista Caminul

Articol sustinut de LG

Cu toții suntem atrași să achiziționăm piese vestimentare mai mult din plăcere nu din nevoie, alegerile noastre fiind realizate în cele mai multe cazuri pe fond emoțional. Potrivit unui raport Greenpeace, achiziționăm cu 60% mai multe haine, decât în urmă cu 15 ani. În plus, la nivel mondial, sunt achiziționate anual aproximativ 56 de milioane de tone de haine, estimându-se ca până în anul 2030 cifrele vor ajunge la 93 de milioane de tone.

Apariția constantă a colecțiilor noi de piese vestimentare atrage atenția consumatorilor, ei renunțând destul de repede la hainele pe care le dețin în garderobă, în favoarea celor noi. Cu alte cuvinte, durata de viață a hainelor depinde în mod direct de preferințele consumatorilor.

Cu toate acestea, observăm în prezent o puternică direcție de evoluție în ceea ce privește consumul sustenabil al consumatorilor. Pe fondul schimbărilor economice actuale și a efectelor determinate de un consum excesiv, asistăm astăzi la apariția unui model nou de consumator, care pune preț pe eficiența energetică, consum rațional și informare temeinică.

Ce schimbări au apărut în comportamentul de cumpărare al consumatorilor?

  • Tinde către autenticitate – consumatorii au început să fie atenți la diferențele produselor regăsite în magazine. Standardele de calitate reprezintă un factor decisiv în decizia de cumpărare a unui produs.
  • Se informează responsabil – aceștia verifică etichetele, compară prețuri, adresează întrebări legate de avantaje ș.a.
  • Se preocupă de mediu și protejarea lui – consumatorii adoptă un stil de viață activ, cu obiceiuri de viață cât mai sustenabile. Spre exemplu, pentru locuința lor, aceștia apelează la surse alternative de energie, achiziționează electrocasnice din clase energetice superioare, optează pentru iluminarea smart etc.
  • Este interesat de calitatea și îngrijirea corespunzătoare a garderobei – consumatorii sunt din ce în ce mai preocupați de criteriile de achiziție a hainelor (în special, de calitatea lor – țesături, mod de îngrijire etc.). Practic, au devenit mult mai chibzuiți cu bugetul lor, renunțând la cumpărăturile inutile, bazate pe impuls.

Compania LG susține tranziția către o sustenabilitate de durată

Consumatorii devin din ce în ce mai conștienți de necesitatea de a proteja mediul înconjurător și de a aborda un comportament responsabil privind utilizarea resurselor, minimizând astfel impactul asupra mediului.

Totodată, este observat și angajamentul companiilor privind sprijinirea protecției mediului și abordarea unor standarde de producție sustenabile.

Compania LG susține tranziția către o sustenabilitate de durată, prin prisma dezvoltării unor produse electronice de uz casnic inovatoare, cu un consum redus de energie, intuitive, respectând în totalitate mediul înconjurător.

De asemenea, compania dezvoltă inițiative în vederea creșterii considerabile a responsabilității consumatorilor pentru mediul înconjurător. Un exemplu în acest sens este campania de educare lansată de LG privind atenția pe care o acordăm etichetei de performanță energetică a produselor electrocasnice utilizate și manierei în care ne îngrijim îmbrăcămintea, acest lucru având un impact pozitiv atât asupra bugetului, cât și asupra mediului în care trăim.

În acest context, ne vom concentra atenția asupra unui produs inovator, care susține pe deplin direcția de sustenabilitate și de performanță energetică, contribuind astfel la o economisire importantă de resurse.

Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DV912H2EA, Spalare 12 kg, Uscare 8 kg, Clasa A, Motor Inverter Direct Drive, Smart Diagnosis, TurboWash 360, Autodose

Printre particularitățile sale remarcabile, care ne permit o economisire considerabilă a resurselor menționăm:

1.    Mașină de spălat TurboWash: Cicluri de spălare rapide și scurte eficiente energetic (economie de energie și apă)

TurboWash utilizează un spray-jet pentru a:

  • diminua considerabil timpul de spălare;
  • crea economie de energie;
  • obține haine mai curate.

Pulverizarea cu apă direct pe țesături îmbunătățește performanța excepțională de spălare și clătire a tehnologiei 6 Motion Direct Drive. Modelele TurboWash adaugă duze de presiune mai mare în partea din față a tamburului care ajută la înmuierea rapidă a hainelor, utilizând o cantitate mai mică de apă și energie.

2.    Reduce consumul de detergent și protejează țesăturile (economie de detergent)

ezDispense™ de la LG calculează cât de mult detergent este necesar atunci când alegem un ciclu și îl adaugă la începutul fiecărei spălări. Aceasta înseamnă că hainele vor beneficia întotdeauna de cea mai bună îngrijire, fie că vorbim de o rotire rapidă sau de o înmuiere lungă.

De asemenea, cuva permite o capacitate de spălare mai mare, diminuând astfel consumul de apă. În timpul spălării sunt eliminate până la 99,9% dintre bacterii și alergeni, cu ajutorul tehnologiei Steam. Datorită programelor de spălare cu abur, pe care le găsim integrate în mașinile de spălat cu inteligență artificială, hainele (indiferent de tipul acestora) sunt igienizate corect.

3.    Protecția țesăturilor, prelungirea vieții hainelor preferate, economisire de costuri pentru upgrade-ul garderobei

Tehnologia AI DD™ de la LG nu verifică doar greutatea rufelor, ci comunică și ce fel de țesătură spălăm. Aceasta înseamnă că știe exact cum să aibă grijă chiar și de cele mai delicate țesături și alege cele mai bune mișcări de tobe pentru a păstra calitatea optimă a hainelor.

Totodată, va selecta cantitatea exactă de detergent pentru fiecare ciclu de spălare. Astfel putem obține o curățare inteligentă, prietenoasă cu țesăturile, la final, obținând haine moi și împrospătate, care rezistă mult timp.

Testele au dovedit că mașinile de spălat cu AI DD pot reduce deteriorarea țesăturilor cu 18%, comparativ cu un model convențional, prelungind durata de viață a celor mai iubite haine.

4.    Aplicația pentru smartphone LG ThinQ

Dacă nu putem găsi ciclul de spălare potrivit, aplicația ne permite descărcarea unui ciclu dedicat, minimizând astfel timp și energie.

În concluzie, sustenabilitatea a devenit o parte integrantă a stilului nostru de viață, acest lucru schimbând semnificativ perspectiva de consum. Practic, am devenit mult mai responsabili privind bugetul, punem preț pe eficiență energetică și investim în soluții și electrocasnice sigure și performante, aliniate necesităților noastre actuale.

Articole relevante