Principalele moduri de utilizare a peletilor din lemn

Autor: Revista Caminul

Peletii din lemn sunt combustibili biologici noi, fiind obtinuti atat din rumegusul obtinut din lemn curat si aschii, cat si din plante cu tulpina moale. Peletii din lemn sunt concentratii de resturi silvice, fiind proveniti din rindeluire sau debitare cu fierastraul la mare presiune. In timp, peletii din lemn devin inlocuitori ai celorlalti combustibili conventionali. Pe site sunt disponibile oferte de nerefuzat pentru peleti din lemn, dar si pentru peletii bedding si agricoli.

Avantajele peletilor din lemn

Peletii din lemn sunt combustibili ecologici, proveniti din deseuri lemnoase, reprezentand o sursa de energie curata, ieftina si moderna si avand o autonomie foarte ridicata. Autonomia unei centrale termice pe peleti poate fi de o luna sau chiar de doua luni. Mai mult decat atat, acesti peleti sunt neutri din punctul de vedere al emisiilor de carbon, deoarece emit la ardere aceeasi cantitate de dioxid de carbon (CO2) care a fost absorbita de copac in timpul cresterii.

Peletii din lemn au un continut scazut de metale si de sulfuri, iar cenusa rezultata in urma arderii poate fi folosita ca ingrasamant natural, fiind bogata in minerale. O alta metoda de utilizare a peletilor este reprezentata de crearea unui asternut pentru animale.

Asternuturile cu peleti bedding au rolul de a absorbi umiditatea in procent de 300% comparativ cu propria greutate, volumul de expandare ajungand la 600%. Resturile peletilor folosite ca asternut pentru animale pot fi folosite ca ingrasamant, imprastiindu-le direct pe camp. Atat caii, vacile si porcii, cat si gainile, curcile sau pisicile, cainii sau iepurii, broastele testoase sau hamsterii, porcusorii de Guineea sau serpii pot beneficia de asternuturi de peleti si se vor simti foarte bine.

Peletii bedding se schimba mai rar fata de paiele folosite ca asternuturi, ajungand pentru o perioada de pana la 10 ori mai mare. Peletii agricoli, pe de alta parte, sunt combustibili biologici noi, fabricati din deseuri biologice obtinute din plante agricole. Dupa muncile agricole pe timpul primaverii si al toamnei se formeaza materii biologice, precum si deseuri si resturi din plante, care, prin peletare, se transforma in combustibili foarte eficienti. Peletii agricoli nu polueaza prin ardere, sunt neutri in ceea ce priveste gazele de sera, insa au un randament energetic mai mic decat al peletilor din lemn.

Oferta magazinului online King Pellet include peleti din lemn, peleti agricoli, brichete nestro, pini-kay, dar si carbuni de gratar. Produsele sunt certificate conform normelor europene si sunt comercializate la cele mai bune preturi, sunt livrate cu containerul, camionul sau trenul spre orice destinatie din Romania si Europa, iar marfa este insotita de certificate de calitate si de conformitate.

Pentru a pasi intr-o noua era, in care incalzirea locuintei pe perioada rece este foarte importanta, oamenii trebuie sa ia in calcul achizitionarea peletilor din lemn, atat in scopul incalzirii, cat si pentru a face asternuturi pentru animalele de companie sau animalele din gospodarie. Eficiente, accesibile ca pret si non-toxice, produsele King Pellet, mai ales peletii din lemn, reprezinta cea mai buna varianta pe care o pot alege clientii.

Articole relevante

Lasa un comentariu