De ce sa folosesti flori artificiale pentru decorul casei?

Autor: Revista Caminul

Atunci cand vine vorba despre a darui flori, lucrurile sunt cat se poate de clare: intotdeauna trebuie sa oferi flori naturale, deoarece sunt inmiresmate, colorate si foarte apreciate. Exista si situatii in care este recomandat sa folosesti, mai degraba, flori artificiale . Una dintre aceste situatii este cea in care iti amenajezi propria locuinta. O alta situatie este cea in care trebuie sa amenajezi un spatiu de evenimente: botez, nunta, petreceri aniversare, etc.

Este adevarat ca florile naturale in ghiveci pot oferi o multime de avantaje, insa florile artificiale te ajuta sa economisesti timp, bani si stres.

Care sunt principalele avantaje pe care le ofera florile artificiale in decorul casei?

1. Arata excelent. Este posibil sa te gandesti la acele flori artificiale din plastic,  de care iti dai seama imediat ca nu sunt naturale. Desi acestea pot fi gasite peste tot pe piata, exista si o multime de flori artificiale foarte bine realizate, care fac extrem de dificila misiunea de a-ti da seama daca sunt sau nu sunt naturale.

2. Ai la dispozitie aproape orice tip de floare. Poti opta pentru trandafiri, margarete, bujori, flori verzi si in general orice alta floare la care te-ai putea gandi si care iti place.

3. Rezista ani intregi, fara a avea nevoie de intretinere. Odata ce ai cumparat o floare artificiala, aceasta va rezista ani intregi  fara a avea nevoie de intretinere speciala.  Nu va trebui sa o uzi, nu va trebui sa o cureti, nu va trebui sa ii oferi ingrasaminte si elemente nutritive si nu va trebui sa ii schimbi pamantul. Singura ingrijire de care are nevoie o floare artificiala este stergerea ocazionala de praf;

4. Pot fi asezata oriunde in casa. Spre deosebire de florile naturale care pot fi destul de pretentioase in ceea ce priveste cantitatea de lumina si elementele din jur, cele artificiale pot fi puse chiar si in cele mai intunecate locuri.

5. Sunt proaspete tot timpul anului. Unul dintre motivele pentru care iti aranjezi casa cu flori este faptul ca ofera o pata de culoare si prospetime. La florile naturale, aceasta prospetime este disponibila pentru o scurta perioada de timp. La florile artificiale, in schimb, o vei descoperi de-a lungul intregului an.

6. Nu provoaca alergii. O problema a florilor naturale poate fi reprezentata de alergii. Din fericire, plantele artificiale nu provoaca niciun fel de alergie, oferind doar elementul estetic pe care si-l doreste orice persoana.

7. Sunt ieftine. Nu in ultimul rand, plantele artificiale sunt ieftine. Este adevarat ca initial pot necesita o investitie mai mare decat o floare naturala, insa raportat la durata de viata, sunt mult mai atractive din punct de vedere financiar.

Este adevarat ca florile artificiale nu pot filtra aerul, asa cum o fac cele naturale si nici nu au arome, in asa fel incat sa incante simtul olfactiv. Daca iti doresti sa pleci in vacante fara a avea grija plantelor si sa te bucuri de o casa colorata insa, sunt perfecte.

Articole relevante