Ghid de cumpărare: Bideu

Autor: Revista Caminul

Bideul a început să își facă loc în multe băi moderne, fiind considerat un obiect sanitar util și practic în același timp pentru igiena personală.

Băile moderne pun accent pe igienă și pe spiritul practic. Nu mai este suficient să fie frumos, totul trebuie să fie util și să contribuie într-un mod pozitiv la activitățile zilnice. 

Cei care au ales să își echipeze baia cu un bideu îi apreciază din plin utilitatea și beneficiile, fiind greu de crezut că acesta are cum să devină doar un obiect sanitar care ocupă spațiul degeaba în baie. Montat împreună cu un vas wc din aceeași gamă, contribuie la un aspect simetric al băii. 

Dacă te-ai decis că odată cu renovarea sau amenajarea băii să incluzi în decor și un bideu este important să știi de la început totul despre acest tip de obiect sanitar. Astfel, vei putea lua o decizie în urma căreia să poți obține la finalul renovării o baie practică, potrivită pentru nevoile tuturor celor care urmează să o folosească.

Tipurile de bideu

  • Bideul clasic

Bideul clasic este un obiect sanitar de sine stătător. Acest model este potrivit în băile în care spațiul este generos și unde nu este nevoie să economisești fiecare centimetru. Bideul clasic se împarte și el la rândul său în două modele: bideu pe pardoseala și bideul care se monteaza suspendat. Vezi modelul de bideu suspendat Grohe. Este dotat cu un robinet și cu o gaură de scurgere, ceea ce înseamnă că, la fel ca în cazul vasului wc, trebuie racordat la instalația de apă din baie și la canalizare. Acestea pot avea rezervorul încastrat în perete sau poate fi la vedere.

  • Vasul de WC cu bideu încorporat

Atunci când nu ai foarte mult spațiu în baie, însă îți dorești să instalezi un bideu, există o soluție avantajoasă. Poți opta pentru un vas de wc cu funcție de bideu încorporată. Funcția de bideu este în acest caz atașată capacului vasului și este la fel de eficientă precum cea a unui bideu clasic. Și acest tip de bideu poate avea rezervorul încastrat sau atașat de perete. În acest fel, nu vei încarcă încăperea cu încă un obiect în plus, dar în același timp poți beneficia de toate avantajele incontestabile ale unui bideu.

Avantajele unui bideu de calitate

Bideul este un obiect sanitar folosit pentru igienă personală după folosirea toaletei. Acest obiect sanitar a început să devină tot mai popular și sunt multe persoane care i-au descoperit deja avantajele. Atunci când alegi un corect și optezi pentru un bideu de calitate, vei avea în baie un obiect sanitar ușor de folosit către toți membrii familiei, femei, bărbați, copii, persoane în vârstă.

De la avantaje în ceea ce privește igiena, până la design integrat al băii, dacă alegi un produs potrivit, vei înțelege pe deplin cât de util este și te vei întreba de ce nu l-ai descoperit până acum. 

Alege un bideu fabricat din materiale clasice precum ceramică sau porțelan, material care nu prezintă pori, ceea ce nu permite depunerea bacteriilor periculoase. Acest lucru îl face ușor de curățat și de întreținut pe termen lung.

Înainte de a alege dimensiunea pentru bideu, asigură-te că acesta va avea locul potrivit în baie și că prin instalare nu se blochează ușa, deschiderea obiectelor de mobilier și nu aglomerează spațiul din baie. Descoperă oferta de  bideuri de la Neakaisa!

Articole relevante