Impactul social media în viața tinerilor

Autor: Revista Caminul

Impactul social media în viața tinerilor

În zilele noastre aproape toate locuințele au o conexiune la internet, iar în cele mai multe locuințe există chiar mai multe dispozitive de conectare pe internet. Din acest motiv nici nu este de mirare că viața noastră a devenit foarte transparentă, ne ghidăm după noi valori și obținem informația necesară atât vieții de zi cu zi cât și cea complementară pentru viața profesională, din mediul on line.

Cât timp petrec tinerii pe rețelele de socializare și care este scopul?

La un moment dat circula în mediul online un slogan care făcea referire la o anumită rețea de socializare, cum că dacă nu ai avea cont pe acea rețea nu ai exista. Deși, din fericire, era doar o glumă, această lozincă are un sâmbure de adevăr. 

În ziua de astăzi, mai ales tinerii, își trăiesc viața după informațiile pe care le primesc prin intermediul rețelelor de socializare. A apărut chiar și o nouă meserie, cea de influencer. Astfel că au apărut și cursuri de Social Media, unde poți învăța secretele succesului în mediul online. Tinerii se ghidează foarte mult după sfaturile din mediul online, de la alimentația pe care să o aleagă, sporturi de practicat, modă, produse de machiaj și cosmetică, etc. 

Aceste influențe nu sunt neapărat bune, deoarece au fost și situații în care tineri sau adolescenți au fost ghidați către alegeri greșite și nepotrivite. Social media nu înseamnă neapărat o reflectare corectă a realității, ceea ce poate fi dăunător. În același timp social media te poate ajuta să te dezvolți în ceea ce privește afacerea ta, sau viața ta personală. 

Poți să apelezi la diferite tehnici de marketing prin intermediul social media, poți să te înscrii la diferite cursuri sau să urmărești persoane de la care consideri că ai ce învăța. Timpul petrecut în fața calculatorului este destul de mult, în plus cu ajutorul telefoanelor smart avem în permanență acces la social media.

Cum să știi că informația pe care o primești este una sănătoasă și corectă?

Așa cum spuneam, nu toate informațiile sunt corecte și cu influență sănătoasă. Este foarte important să acorzi atenție persoanelor pe care le urmărești, să ții cont de sfaturi doar de la specialiști în domeniul respectiv și să nu faci din social media sursa ta principală de informație. Este necesar ca întotdeauna să compari informațiile primite, să le cercetezi din mai multe surse și să analizezi punctele de vedere ale mai multor persoane.

Articole relevante