Mic ghid pentru achizitionarea unei lustre

Autor: Revista Caminul

Iata o lista de lucruri pe care trebuie sa le cautati atunci cand cumparati o lustra. Lustrele sunt intr-adevar o parte necesara a oricarei case moderne, cu aspect frumos. Fara ele, parca ceva vital lipseste. Cu ele se poate obtine un aspect magnific pentru casa ta.

Oaspetii vor fi complet uimiti de afisarea minunata de iluminare cu care v-ati impodobit casa. Decorarea interioara este un semn al unui proprietar de casa constient si la moda, care ii pasa de casa lui.

Luati in considerare inaltimea

Multi uita sa ia in considerare inaltimea desi pare un lucru evident de facut. Vrei o lustra living care va atarna deasupra unei mese? Va atarna de un plafon de 4-5 metri? Mai sunt si alte considerente de luat in seama? Va atarna pe un hol pe unde trec oameni ?

Concentrati-va pe design, nu pe functionalitate

Nu va lasati indusi in eroare, atunci cand alegeti o lustra, de cantitatea de lumina pe care o emite. Desi iluminatul este important, principalul motiv de nemultumire in randul proprietarilor de lustre este lipsa aspectului estetic. Lustrele sunt destinate aspectului; aspectul pe care il doresti poate fi modern,regal,puternic sau frumos.

Scopul lor principal nu este de a da lumina. Daca va preocupa lumina, incercati lampile sau aplicile. Desigur, modul in care un candelabru lumineaza o zona este important; este, de asemenea, esential.

Nu fi limitat de inventarul magazinului

Cand parcurgeti un magazin fizic, cautand lustre, nu uitati sa consultati catalogul lor. Acolo veti gasi acces la mult mai multe stiluri decat sunt disponibile in magazin. De obicei, magazinele nu pot pastra toate stilurile de lustre pe care le au.

Acorda importanta stilurilor mai vechi

Multi oameni au facut greseala de a cumpara ,,ultimul lucru fierbinte” cand vine vorba de lustre. Aceasta este o mare greseala. In doar 2-3 ani, acea piesa ar putea fi complet fara stil. In schimb, ramaneti cu stilurile vechi; lustrele mai vechi si-au mentinut statutul de-a lungul ciclurilor de moda. O lustra cu un aspect mai vechi va va servi bine de-a lungul timpului, oricat de mult se schimba stilul.

Intretinere

Aduceti o carpa cu voi la cumparaturi si, dupa ce ati gasit o lustra care va place, stergeti-o ca si cum e plina de praf. Cat de usor este? Puteti ajunge in toate zonele? Acest lucru este foarte important, intrucat majoritatea lustrelor din casa ta vor fi accesibile greu si mobilitatea este foarte limitata.

Incercati sa gasiti o lustra unde puteti ajunge la toate componentele sale dintr-un singur loc; acest lucru v-a va salva de o multime de probleme atunci cand stergeti praful prin casa dvs.

Desurubati un bec. Cat de usor a fost aceasta actiune? Ultimul lucru pe care il doriti este o lustra ale carei becuri sunt imposibil de schimbat. Gasiti unal ale carei becuri sunt usor de schimbat.

Articole relevante