Pat cu o tăblie tapițată: avantaje și dezavantaje

Autor: Revista Caminul

Dorim cu toții ca să economisim spațiu în camerele noastre. Tocmai de aceea căutăm întotdeauna soluții care să ne permită să înlocuim anumite piese de mobilier cu altele mai potrivite pentru căminele noastre. Vă e teamă de modelele de paturi tapițate? Chiar nu e cazul.

Deși canapeaua este un produs multifuncțional, ea este concepută pentru a sta în fața televizorului, pentru a citi cărți și ziare, pentru a vorbi cu un oaspete. Mai puțin este și un loc de dormit. Cu toate acestea, mulți o folosesc ca loc de somn, prin urmare nivelul de odihnă este destul de scăzut. În general, puțini oameni vor să rupă oase pe canapea pentru o lungă perioadă de timp.

Ce soluție au sugerat designerii de mobilă, astfel încât funcționalitatea locului de dormit să fie cea mai importantă, în timp ce ar fi posibil să stai, să te așezi, să citești și să te uiți la TV?

Au venit cu ideea de pat cu o tăblie tapițată! Ca orice soluție universală, aceasta are și ea avantajele și dezavantajele sale. Hai să vedem pe scurt cât de mari sunt avantajele și dacă dezavantajele sunt atât de grave pe cât ar părea. 

Să începem prin a spune că tăblia este în primul rând spectaculoasă vizual 

O tăblie de pat moale este întotdeauna plăcută din punct de vedere estetic. De obicei este acoperită cu piele ecologică sau cu o țesătură frumoasă. Foarte des se folosește catifeaua capitonată (atunci când materialul este înfrumusețat cu nasturi decorativi). În ceea ce privește percepția vizuală, paturile moderne cu o tăblie moale pot fi inferioare doar paturilor de lux cu elemente din lemn sculptat, dar nivelul prețurilor celor din urmă nu este chiar pentru toată lumea.

Dacă paturile ieftine cu o tăblie moale sunt destul de accesibile ca preț, atunci în același segment de preț este puțin probabil să găsești un pat cu tapițerie și elemente decorative din lemn masiv. 

Să mergem mai departe și să ajungem la problema comodității 

Aici paturile duble cu tăblie tapițată domnesc în mod absolut, nu au rival. Sunt confortabile pentru dormit, citit, privit la televizor. Chiar și în timpul micului dejun servit în pat, nu vă veți sprijini pe spate pe lemn sau metal gol, ci pe o suprafață moale, plăcută. Apropo, cu cât capul moale al patului este mai înalt, cu atât mai bine. Se poate spune că producătorii care produc paturi cu o tăblie joasă discreditează însăși ideea de confort. Nu se recomandă achiziționarea unor astfel de paturi, indiferent cât de atractiv poate părea prețul lor.

Ei bine, hai să ne concentrăm puțin pe fabricarea unei astfel de piese de mobilier. Tablia poate fi fie staționară, adică fixă, fie detașabilă. A doua opțiune este mai preferabilă, deoarece un astfel de căpătâi de pat poate fi mai ușor de păstrat curat, poate fi îndepărtat și recondiționat. Singurul său dezavantaj este slăbirea elementelor de fixare în timp, totuși nici aceasta nu este o problemă capitală.

Nu este foarte bine dacă alegeți un pat cu o tăblie deschisă la culoare, care nu se separă. În acest caz, se va murdări adesea, iar nevoia de curățare va fi asociată cu multe neplăceri.

După cum puteți vedea, paturile cu o tăblie moale în majoritatea parametrilor sunt mai bune decât toate celelalte și acest lucru este clar confirmat de practica utilizării lor.

Evitați poziționarea tăbliei de peretele băii 

Tăblia de pat sprijinită de peretele băii este o poziție care trebuie evitată, deoarece provoacă probleme emoționale grave. Chiar dacă partea hidraulică se află spre celălalt perete, apar probleme cu somnul și ele sunt întotdeauna foarte grave. Această amplasare poate provoca inclusiv depresie, printre multe alte dezechilibre de ordin emoțional.

Evitați tăblia de pat pusă pe peretele cu fereastra dormitorului 

Patul așezat la fereastră trebuie mutat obligatoriu. Evitați această configurație pentru a nu vă atrage multe probleme în viață! Este o poziție care creează multă vulnerabilitate, evenimente ce se petrec în spatele tău și chiar trădări.

Această poziție a patului este una dintre puținele configurații din Feng Shui pe care nici măcar vindecările transcendentale nu le pot ajuta, pentru care nu există remedii. Aici, singura soluție posibilă este pur și simplu ca să muți patul de sub fereastră.

Dar mai întâi trebuie să aveți un pat pentru a-l putea muta, nu-i așa?

Vreți un pat tapițat modern la un preț foarte bun? Îl puteți comanda de pe site-ul vimasleep.ro chiar acum!

Articole relevante