Scurt istoric al laptelui praf. De la prima formula din 1800 la Humana si alte branduri cunoscute

Autor: Revista Caminul

Scurt istoric al laptelui praf. De la prima formula din 1800 la Humana si alte branduri cunoscute

Procesul de obtinere a laptelui praf a evoluat in timp si a fost perfectionat de mai multi cercetatori si ingineri. Aducerea laptelui de vaca sub forma unei pulberi care poate fi conservata pentru perioade lungi de timp a fost dezvoltat in secolul XIX, dar a evoluat si a devenit mai sofisticat in decursul anilor.

Incepand cu anul 1920 au fost create formule de lapte praf optime pentru alimentatia copiilor

Prima formula de lapte praf pentru bebelusi a fost creata in anii 1800, dar a fost considerata nepotrivita pentru utilizare in primii ani de viata ai copiilor, deoarece continea prea putine proteine si grasimi esentiale. In anii 1920, cercetatorii au inceput sa dezvolte formule mai bune, care contineau cantitati mai mari de nutrienti esentiali pentru copii.

Companii de top, precum Humana, au reusit sa ajunga la formule de praf excelente

In prezent, exista multe companii care produc lapte praf de calitate, cum ar fi Humana, Topfer, Hipp etc., care au investit in cercetare pentru a oferi formule de lapte praf adaptate nevoilor nutritionale ale copiilor si pentru a se asigura ca sunt sigure si adecvate pentru utilizarea de catre acestia. 

Aceste companii au dezvoltat formule adaptate diferitelor varste, cum ar fi formule pentru sugari, copii mici si mai mari, precum si formule pentru copii cu nevoi speciale, cum ar fi formule hipoalergenice sau pentru copii cu intoleranta la lactoza.

Progresul tehnologic si cunoasterea crescanda despre nevoile nutritionale ale copiilor au permis dezvoltarea unor formule de lapte praf din ce in ce mai bune si sigure. In prezent, laptele praf este considerat o alegere buna pentru alimentatia bebelusilor, deoarece ofera o sursa consistenta de nutrienti esentiali si poate fi utilizat ca inlocuitor al laptelui de mama in anumite situatii. 

Inainte de a incepe sa se administreze lapte praf copilului, este important sa se discute cu medicul pediatru care poate face recomandari personalizate, in functie de necesitatile bebelusului. 

Articole relevante