Tabla cutată – utilizări multiple în gospodărie

Autor: Revista Caminul

Tabla cutată – utilizări multiple în gospodărie

Tabla cutată – De ce este o soluție bună pentru acoperiș?

Tabla cutată este o alegere foarte bună pentru cei care sunt în căutarea unui produs versatil, cu multiple întrebuințări. Aceasta poate fi utilizată în gospodărie și chiar în mediul industrial, pentru acoperișuri, garduri, fațade, pereți despărțitori, lambriuri, streșini sau plafoane.

Pentru a afla mai multe despre caracteristicile și avantajele tablei cutate, ne-am îndreptat atenția către RoofArt – unul dintre cei mai renumiți producători și furnizori de soluții complete pentru acoperișuri, garduri și fațade.

Când vorbim despre un acoperiș care nu are o structură foarte rezistentă, alegerea tablei cutate este cea mai bună variantă, datorită greutății reduse pe care o are acest material. De exemplu, tabla cutată de la RoofArt are o greutate de doar 4 kg/mp, fiind ideală pentru structurile delicate.

Greutatea redusă a tablei cutate implică și un montaj care se va realiza extrem de ușor, astfel că nu va fi necesar să acorzi resurse substanțiale acestui pas, nici din punct de vedere material, nici în ceea ce privește timpul.

Tabla cutată este ideală pentru acoperișurile anexelor gospodărești, dacă ești în căutarea unei soluții de calitate și avantajoasă din punct de vedere al costurilor. Pentru astfel de proiecte poți alege tablă cutată T8 de la RoofArt, de 8 mm înălțimea cutei, perfectă pentru acoperirea suprafețelor de mici dimensiuni sau chiar modelul T18, respectiv 18 mm înălțimea cutei, ce asigură un plus de rigiditate.

Când vine vorba despre acoperișuri din tablă cutată, ai în vedere alegerea unui produs cu nivel mare de etanșeitate, pentru a reduce riscul infiltrațiilor. Pentru a asigura acest avantaj, cei de la RoofArt oferă posibilitatea montajului cu plăci de tablă cutată cu lungimea de până la 6 metri.

Tabla cutată – Alegere practică datorită prețului accesibil

Indiferent dacă ești în căutarea unui material pentru a delimita suprafețe din interior sau exterior, pentru închiderea plafoanelor, garduri, streșini, pereți, fațade, lambriuri, acoperiș sau placarea construcțiilor metalice, tabla cutată este cea mai bună alegere pe care o poți face, mai ales dacă ai nevoie de o soluție avantajoasă din punct de vedere al costului.

Niciun alt material nu este atât de versatil precum tabla cutată și nicio altă soluție nu îți oferă raportul calitate-preț excelent, așa cum se întâmplă în cazul tablei cutate. Deși este un produs accesibil din punct de vedere al costurilor, acest lucru nu înseamnă că există lipsuri în ceea ce privește calitatea. Tabla cutată de la RoofArt are o durată de viață îndelungată și rezistență ridicată, datorită materiei prime folosită în realizarea sa, mai ales dacă ne referim la varianta de tablă cutată din oțel suedez SSAB.

Alege modelul de tablă cutată potrivit proiectului tău

În funcție de modul în care vei utiliza tabla cutată în gospodărie, poți alege varianta care se potrivește cel mai bine proiectului tău.

La RoofArt ai de ales între mai multe modele de tablă cutată: vopsită, model care imită lemnul sau zincată. Astfel, dacă pentru un acoperiș sau pentru gard vei alege tablă vopsită, modelul care imită lemnul poate fi ideal pentru lambriuri, streșini sau pentru delimitarea suprafețelor interioare. Totodată, ai la dispoziție o gamă variată de culori, astfel încât să poți integra tabla cutată în orice tip de amenajare.

De asemenea, este necesar să ai în vedere anumite caracteristici practice, care variază în funcție de aplicația în care vei utiliza tabla cutată. De exemplu, pentru aplicații care necesită ventilare, așa cum sunt streșinile și plafoanele, se poate alege varianta perforată de tablă cutată.

Avantajele directe ale tablei cutate RoofArt sunt de necontestat. Este un produs versatil, cu o gamă largă de utilizări, care poate fi folosit în numeroase aplicații, atât în sectorul industrial, cât și în cel rezidențial. Calitatea tablei cutate RoofArt este asigurată de caracteristicile tehnice de excepție ale materiei prime. Costul rezonabil de achiziție este un alt avantaj ce nu poate fi ignorat, iar faptul că cei de la RoofArt oferă posibilitatea de a adapta lungimea panourilor de tablă cutată la proiect garantează pierderi minime de material.

Articole relevante