Greșelile la video poker ce te vor costa

Autor: Revista Caminul

Greșelile la video poker ce te vor costa

Video pokerul a câștigat o popularitate semnificativă datorită combinației dintre abilități și noroc. Cu toate acestea, chiar și cei mai experimentați jucători pot cădea în capcana unor greșeli subtile, care pot avea consecințe neplăcute. Asemenea pariurilor unde nu toate biletele sunt bilete castigatoare, video pokerul se bazează pe foarte mulți factori care pot afecta mersul lucrurilor.

Aparatul greșit

Printre cele mai serioase erori pe care le poți comite în timpul sesiunilor de video poker se numără utilizarea unei structuri de plată inadecvate. Optând pentru o mașină cu un tabel de plată necorespunzător poate avea un impact semnificativ asupra revenirii așteptate către jucător (RTP).

Din fericire, majoritatea platformelor de video poker online oferă detalii complete cu privire la structura de plată în secțiunea de reguli a jocului. În timp ce analizezi acest tabel de plăți, este crucial să acorzi o atenție deosebită valorilor atribuite mâinilor Full House și Flush. De obicei, cele mai favorabile mașini de joc plătesc nouă monede pentru Full House și șase monede pentru Flush atunci când pariezi o singură monedă.

Aceste tipuri de mașini sunt adesea denumite „9/6”. Deși valoarea exactă a RTP-ului poate varia în funcție de specificul fiecărei mașini, în cazul jocurilor standard de tip „Jacks or Better” cu structură de plată 9/6, poți întâlni rate de RTP apropiate de 99,54% în cazul utilizării unei strategii optime.

Pariul maxim

Un alt pas greșit semnificativ pe care trebuie să-l eviți este acela de a nu paria suma maximă de monede. Pentru a beneficia de cel mai înalt RTP posibil, este esențial să pariezi numărul maxim de monede acceptat. În general, acest număr se ridică la cinci monede pentru majoritatea dispozitivelor.

Această abordare poate părea descurajantă pentru cei aflați la început de drum. În definitiv, în multe alte jocuri de cazinou, limitele maxime de pariere pot ajunge la sute de dolari. Cu toate acestea, în cazul video pokerului, lucrurile stau diferit.

Strategia nepotrivită

Fiecare joc de cazinou presupune utilizarea unei strategii pentru a asigura câștiguri constante. Unele jocuri, precum ruleta cu mize reale sau zarurile, necesită tactici elaborate. Din fericire, mașinile de video poker nu cer strategii complexe.

Alegerile strategice optime sunt cele care garantează obținerea câștigurilor constante. Acest aspect va varia în funcție de tipul de dispozitiv utilizat. În cazul jocului „Jacks or Better”, spre exemplu, obiectivul tău constă în formarea unei mâini care conține cel puțin o pereche de dame sau mai bine.

Mulți jucători apelează chiar la cărți de strategie, care îi îndrumă în orice situație. Iată cum ar putea arăta propria ta carte de strategie în timp ce joci pe o mașină standard de tip „Jacks or Better” cu structura de plată 9/6:

  • Menține orice pereche și schimbă celelalte trei cărți.
  • Când ai trei cărți potrivite pentru a forma o chintă regală sau o chintă, mențineți-le și înlocuiește celelalte două cărți.
  • Dacă deți patru cărți pentru a forma o chintă sau o culoare, păstrează-le și schimba o singură carte.
  • Atunci când nu ai niciuna dintre situațiile menționate mai sus, reține toate cărțile cu valoare de dame sau mai mare și înlocuiește restul cărților.

Gestiunea incorectă a bugetului

Printre erorile comune în rândul jucătorilor de noroc se numără gestionarea incorectă a banilor. Din nefericire, o administrare neadecvată a resurselor financiare reprezintă una dintre gafele grave pe care le poți face atunci când te implici în pariuri online.

Bankroll-ul reprezintă suma de bani pe care o aloci pentru pariere pe o anumită perioadă de timp. Stabilirea limitelor pentru bankroll este crucială, astfel încât să eviți să riști sume pe care nu ți le poți permite să pierzi. Având limite bine conturate pentru bankroll, te vei putea retrage din joc în momentul potrivit.

Gestionarea corectă a perioadelor câștigătoare sau pierzătoare poate fi o provocare. Totuși, continuarea jocului în aceste situații poate duce la pierderi mai mari. Orice serie de câștiguri sau pierderi are un final, iar persistența în joc poate duce la riscul de a pierde tot câștigul obținut sau chiar mai mult.

Jocul greșit

Nu în ultimul rând, una dintre greșelile majore pe care le poate face orice jucător de video poker este să aleagă inadecvat aparatul la care să joace. Nu, nu facem referire la alegerea unui aparat presupus a fi norocos sau „datorat” să ofere câștiguri.

Ceea ce vrem sa subliniem este importanța alegerii corecte a tipului de aparat pe care îl alegi pentru joc. După cum am menționat mai devreme, verificarea tabelului de plată al jocului înainte de a începe este esențială. Cu toate acestea, tabelul de plată reprezintă doar un aspect din ecuație.

Există o multitudine de variante diferite de video poker din care poți alege. Jocurile online îți permit să explorezi numeroase titluri din cadrul cazinoului, inclusiv:

  • Jacks or Better;
  •  Deuces Wild;
  • Aces and Faces;
  • Joker Poker;
  • Double Bonus;
  •  Aces & Eights.

Aceasta este doar o mică parte a listei, iar disponibilitatea jocurilor poate varia în funcție de locul unde decizi să joci. Trebuie să îți adaptezi strategia la tipul de aparat la care alegi să îl joci. De asemenea, opțiunile de bonus din joc și cerințele pentru câștig pot influența semnificativ rata de revenire către jucător (RTP).

Concluzie

Succesul în video poker nu se bazează doar pe noroc, ci și pe abilități și decizii bine fundamentate. Alegerea înțeleaptă a aparatului, urmarea strategiilor corecte și menținerea unui control riguros asupra bankroll-ului sunt factori cheie care îți pot aduce satisfacția de a te bucura de joc în timp ce îți optimizezi potențialul castigurilor. Amintindu-ți mereu de aceste aspecte, vei evita capcanele costisitoare și vei transforma experiența de video poker într-o acțiune profitabilă și distractivă.

Articole relevante