Scurt ghid pentru jucătorul începător de păcănele

Autor: Revista Caminul

Printre cele mai populare jocuri, dacă nu chiar cel care deține locul pe podium într-un clasament, păcănelele se distanțează cu ușurință față de foarte multe propuneri ale cazinourilor online. Asta și poate pentru că sunt simplu de înțeles și de jucat, cât să nu dea foarte mari bătăi de cap și să nu necesite timp investit în implementare de strategii. Partea cea mai frumoasă este faptul că nu ai nevoie de experiență, astfel că nu trebuie decât să te bazezi pe noroc și să te gândești că vei avea inspirația de a face cele mai bune alegeri.

Un alt avantaj al unor astfel de propuneri din portofoliul cazinourilor online se numără și oportunitățile constante de a se rotunji câștigurile, fără însă ca aici să fie vorba despre certitudini. Cel mai important este să rămână elementul de surpriză, dar mai ales distracția să fie întotdeauna o constantă de care să se profite. Pentru că este important să se rețină că din acest motiv ai venit pe o platformă cu jocuri online: să te simți bine și să profiți la maxim de asta. 

Totuși, dacă nu ești prea familiarizat cu jocurile de noroc, credem că este important să îți dăm câteva noțiuni de care să ții cont, mai ales dacă ai optat pentru păcănele și ești doar un începător. În acest material vei găsi informații esențiale despre ce presupune jocul, ce este important de știut și cum să faci să îl exploatezi cât mai bine că să nu pierzi timpul cât să ai regrete. Așadar, jocuri ca la aparate presupune și următoarele detalii.

Cum funcționează jocurile de păcănele 

Învârti și câștigi, nu? Poate părea simplu la prima vedere, când doar citești despre asta, doar că este ceva mai mult, dacă vrei să știi și câteva reguli. Sigur, totul ține de noroc, dar trebuie să fii totuși atent la unii factori, ca să te asiguri că nu faci greșeli sau să ai câteva idei despre alegerile pe care le faci. În plus, există și foarte multe variante puse la dispoziție, cu toate că principiul de joc este similar. 

Versiunile online înseamnă să dai click pentru rotire, iar sloturile se rotesc, la final afișând o combinație de simboluri. totul având la bază un program numit RNG. În principiu nu se urmează niciun pattern, nu se ține cont de afișările anterioare și totul este generat la întâmplare, iar prin consecință fiecare jucător are șanse egale de câștig. Iar câștigul este când apare o anumită combinație de simboluri – uneori se pot bifa anumite bonusuri, de care este important să se profite. Operațiunile de la jocurile de păcănele se împart în două categorii: plasarea pariurilor și primirea plăților. 

9 lucruri de care să ții cont când joci pacanele la început

Ca să eviți eventuale neplăceri, doar pentru că nu ai știut ceva dinainte, contează foarte mult să fii familiarizat cu toți termenii care se pot ivi, dar și să faci câteva sesiuni demo. Totuși, cele mai importante sfaturi de care să ții cont ar însemna și:

 • să verifici reputația site-ului ales, că să nu joci pe platforme care nu au licență;
 • să exersezi cât mai mult, înainte de a-ți pune bugetul real în joc;
 • să înveți ce presupune fiecare pariu, ce șanse de câștig sunt și în principiu orice ține de combinații posibile;
 • să stabilești un buget și să nu te abați de la acesta, indiferent de ce se ivește pe parcurs;
 • să verifici care este procentajul de RTP – RETURN to Player sau rata de returnare către jucător, care trebuie să fie undeva la 94% dacă vrei să fie ceva avantajos;
 • să stabilești un program de timp ca durată, că să eviți prelungirea sesiunilor de joc inutil;
 • să profiți de orice promoții pe care platformele le pun în joc;
 • să nu crezi că dacă joci mai mult, ai șanse mai mari de câștig;
 • să știi când să se oprești și când să iei pauze.

Cei mai importanți termeni de reținut

Când vine vorba despre jocuri de păcănele, totul poate părea ușor confuz la început, dacă nu prea recunoști anumiți termeni. Cu toate că ai crede că anumite cuvinte sunt ușor de dedus, contează să știi sigur ce înseamnă fiecare și să nu joci orbește. Printre cele mai comune cuvinte pe care le vei recunoaște la o sesiune sloturi se numără:

 • Paylines înseamnă linia de plată, adică cea pe care se afișează simbolurile câștigătoare, de obicei între 1 și 100;
 • Role și rânduri reprezintă structura jocului (5×3, cel mai des întâlnit model);
 • Balance sau Balanță este unde se afișează banii din cont, dar la versiunile demo aceștia sunt virtuali;
 • Bet max este miza maxima și Bet Min reprezintă pariul minim;
 • Paytable este tabelul pe care se văd combinațiile de pe role și sumele posibile de câștig;
 • Spin este butonul de apăsat pentru rotire prin click;
 • Posibilele funcții disponibile: Gamble (alegerea unei cărți), Autoplay (selectarea unei runde automate). 
 • Jackpot Cashback reprezintă premiul pe care cazinoul ți-l poate returna sub forma de bani.

Concluzie

Cel mai important sfat pe care ți-l va da oricine joacă de mult sau de puțin timp sloturi este să joci, să joci și să joci. În principiu să faci cât mai multe jocuri pentru a căpăta experiență, Și nu uita să verifici întotdeauna că ți se asigură protecția datelor, că poți juca în siguranță și că poți lua mereu legătura cu cineva, în caz de nevoie. Și nu pune nicicând presiune pe tine, bucură-te mereu de ceea ce înseamnă jocul – în plus, reține că nimic nu se poate planifica, dar entuziasmul se poate doza cât mai bine!

Articole relevante