5 sfaturi de frumusețe pe timp de vară

Autor: Revista Caminul

Sănătatea și frumusețea pot fi afectate de temperaturile ridicate, iar din acest motiv se recomandă să faci ajustări în privința rutinei de îngrijire și a stilului de viață. Iată care sunt unele dintre cele mai importante sfaturi ce îți pot fi utile în sezonul estival, pentru a evita eventualele probleme care pot apărea!

Curățarea tenului în profunzime

Întrucât în sezonul cald pielea tinde să secrete o cantitate mai mare de sebum, este supusă îngrășării frecvente, la care se adaugă și microparticulele de praf și impurități din aer, eventual și machiajul. Mai multe informații despre sănătate și frumusețe pe timp de vară poți afla de aici.

Folosește produse de curățare adaptate tipului tău de ten și utilizează-le de două sau de trei ori pe zi, pentru a curăța în profunzime tenul. Dacă nu le utilizezi îndeajuns, riști ca porii să rămână înfundați, fapt ce creează mediul de dezvoltare a acneei și a iritațiilor. Nu adormi niciodată fără să te demachiezi și fără a utiliza produsele de curățare.

Hidratarea corespunzătoare

Este indicat ca întotdeauna după ce ai făcut curățarea să aplici și produse hidratante. Fiind vară, optează îndeosebi pentru cele cu formule ușoare, pe bază de apă, ca să fie ușor absorbite și să faciliteze hidratarea. Produsele care conțin umectanți sunt utile în acest sens.

Prin intermediul produselor hidratante adaptate tipului tău de ten contribui la prevenirea deshidratării și a iritațiilor. Pe lângă acestea, este important să consumi și o cantitate mare de apă plantă, ca să îți hidratezi organismul și din interior. Se recomandă utilizarea mai rară a produselor de îngrijire pe bază de uleiuri în timpul verii.

Utilizează produse cu SPF

Produsele cu factor de protecție solară (SPF) sunt recomandate tot anul, dar cu precădere pe timpul verii, din cauza faptului că radiațiile ultraviolete sunt mult mai mari. Include în rutina ta de îngrijire și frumusețe produse care conțin SPF de cel puțin 30. Dacă ai pielea sensibilă și foarte predispusă la arsuri solare, utilizează SPF50.

Există produse cu SPF pentru orice tip de piele și cu formule care să te avantajeze, cum sunt creme, loțiuni, geluri. De asemenea, dacă dorești să te machiezi, aplică fond de ten sau cremă colorantă cu factor de protecție solară, întrucât nu trebuie să neglijezi fața, gâtul și decolteul.

Nu neglija sănătatea buzelor

Factorul de protecție solară este indicat și în cazul protecției buzelor. Utilizează un balsam de buze ce conține SPF, pentru ca buzele tale să fie atât hidratate, cât și protejate. Pielea buzelor este destul de subțire, motiv pentru care are nevoie de îngrijire temeinică.

Aplică un strat generos de produs, eventual, de mai multe ori pe zi, de exemplu, după fiecare ieșire din mare sau din piscină, după ce ai mâncat și ai consumat lichide și când petreci mai mult timp la plajă.

Îngrijește-ți adecvat părul

Optează pentru un șampon potrivit tipului tău de păr și aplică suplimentar un produs ce oferă protecție termică. În sezonul cald, părul este predispus uscării și fragilității, atât din cauza razelor ultraviolete, cât și a clorului din piscine și ștranduri. Astfel, este necesar să iei măsuri suplimentare pentru îngrijirea lui.

Este benefic să aplici regulat și mască pentru păr, ca să îi ofere hidratare și hrănire în profunzime. De asemenea, este important să îți acoperi capul când te expui la soare și să cauți să stai mai mult în zonele umbroase.

Îngrijește cu atenție fiecare parte a corpului tău cu produsele corespunzătoare și adoptă obiceiuri sănătoase în privința alimentației și a stilului de viață!

Articole relevante