Ce poți adăuga casei tale pentru un trai mai bun?

Autor: Revista Caminul

Ce poți adăuga casei tale pentru un trai mai bun?

Există o mulțime de produse care pot îmbunătăți pe termen scurt viața, în sensul în care pot aduce o stare plăcută pentru o vreme, sau pot crește confortul în anumite situații. Cu toate acestea, sunt puține produsele comerciale care pot îmbunătăți de-a dreptul viața, pe termen lung. Aici e vorba de îmbunătățiri de domeniul confortului prelungit, costurilor scăzute ale unui anumit consum, protejarea mediului înconjurător sau creșterea copiilor. În acest scurt articol va fi vorba despre câteva astfel de lucruri care îți pot face mai bună viața, în mod specific viața din interiorul propriei case.

3 achiziții care îți vor face viața de acasă mai bună 

O primă modalitate de a îți face traiul de acasă mai bun este prin a reduce costul consumului de energie în timp ce protejezi natura. Poți face asta prin utilizarea panourilor solare de apă caldă. Aceste panouri sunt conectate la un boiler umplut cu apă, iar atunci când ele captează lumina solară, apa din boiler se încălzește și funcționează ca sursă de energie termică pentru întreaga locuință. Aceste panouri pot acoperi total consumul de energie între lunile mai și septembrie, când soarele e mai puternic. În restul lunilor, acest sistem are nevoie de asistența altor tipuri de energie pentru a asigura consumul întregului domiciliu. Dacă ești convins de acest tip de captare a energiei, poți găsi panouri solare de apă caldă aici, pe site-ul roinstalatii.ro, unde prețurile accesibile fac casă bună alături de calitatea tehnologiei.

O altă achiziție ce îți va face viața mai ușoară e un sistem pentru încălzire în pardoseală. Problema cu care se confruntă majoritatea caselor este faptul că, cu cât tavanul este mai înalt, cu atât mai multă căldură se pierde în zona superioară a încăperilor, partea de jos rămânând în mod special răcoroasă. Soluția perfectă este încălzirea în pardoseală, care va genera temperatura caldă începând din partea inferioară a camerelor, astfel rezolvând problema ”picioarelor reci”. De asemenea, podeaua încălzită este și un aspect foarte confortabil și care, în special în sezonul rece, poate aduce multă bucurie, mai ales celor mici.

Ultima inovație pe care o poți aduce casei tale este mult mai simplă decât te-ai aștepta. E vorba despre suporturi de plante, care să susțină multiple ghivece în care sunt amplasate aceste filtre naturale de oxigen. Într-o eră în care, mai ales în zonele urbane, aerul e din ce în ce mai poluat, e nevoie de filtre de aer curat. Există astfel de filtre tehnologizate, dar ele costă mult și sunt fabricate din mase plastice care poluează. O serie naturală și prietenoasă de filtre sunt plantele, în special suculentele, care absorb carbonul din atmosferă și îl eliberează sub formă de oxigen. De asemenea, îngrijirea plantelor îi poate responsabiliza pe copii prin faptul că îi învață să îngrijească un organism vulnerabil. Una din problemele plantelor de interior e că ocupă mult spațiu, însă această problemă e facil soluționată de achiziția unor suporturi pentru plante, ca cel din imaginea de la începutul acestui articol.

În concluzie, viața de acasă poate fi îmbunătățită prin investiția în domenii precum confortul, protejarea naturii, creșterea sănătoasă a copiilor și reducerea unor costuri legate de consumul de energie. Trei achiziții prin care poți influența aceste domenii sunt prezentate aici: panourile solare de apă caldă, încălzirea în pardoseală și suporturile pentru mai multe ghivece (umplute, evident, cu plante).

Sursa foto: pexels.com

Articole relevante